Tot preparat per celebrar els Tres Tombs de Sant Andreu

27/12/2018 - 18:09

Cultura popular. Cavalls, genets, amazones i tota mena de carruatges preparen les seves millors gales per celebrar la diada de Sant Antoni Abat.

Cavalls, genets, amazones i tota mena de carruatges preparen les seves millors gales per celebrar la diada de Sant Antoni Abat.

Un dels trets més distintius i tradicionals del cicle festiu de Sant Antoni és la cavalcada dels Tres Tombs. La primera que es fa a la ciutat és la de Sant Andreu de Palomar. La comitiva, que es completa amb una colla de llancers de la Guàrdia Urbana i una banda de música, fa tres tombs
pels carrers més cèntrics del recorregut. Però enguany cal que estigueu alerta perquè el recorregut tradicional es modificarà per les obres del mercat i els tres tombs es faran a la Rambla de Fabra i Puig.

La celebració començarà a les 10 h amb la concentració dels participants al Parc de la Maquinista. A les 11.30 h, començarà la cavalcada que passarà pels carrers de Ferran Junoy, Sant Adrià, Segre, el passeig de Torres i Bages,  els carrers Gran de Sant Andreu i Joan Torras, tornarà a Torres i Bages i Segre fins agafar el carrer de Virgili i Santa Coloma i la Rambla de l’Onze de Setembre. Al voltant de les de les 12.15 h es farà la benedicció dels animals davant de l’església de Sant Andreu de Palomar, després del pas pel carrer Joan Torras.  Per seguretat de les persones i els animals es recomana gaudir dels Tres Tombs des dels carrers i vies més amples com Passeig de Torras i Bages i Rambla de Fabra i Puig.

Com sempre, hi haurà un espai reservat per a persones amb discapacitat/  diversitat funcional que aquest serà al passeig de Fabra i Puig amb el C/ Neopàtria.

La 92a edició dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar s’organitza entre la Societat per a la Festa de Sant Antoni Abat de Sant Andreu de Palomar, el Districte de Sant Andreu i l’Institut de Cultura de Barcelona.