"A nosaltres no ens ha aplaudit ningú"

21/05/2020 - 10:56

Les persones responsables de la recollida de brossa i higiene han doblat esforços durant les darreres setmanes per pal·liar la reducció d'efectius i han sortit a netejar fins i tot en els moments més complicats del confinament.

Les persones responsables de la recollida de brossa i higiene han doblat esforços durant les darreres setmanes per pal·liar la reducció d'efectius i han sortit a netejar fins i tot en els moments més complicats del confinament.

A les 22 h d’aquest dimecres comencem la ruta per diferents punts del Bon Pastor amb el grup nocturn de la zona per retirar les bosses dels contenidors i desinfectar cada punt de recollida. El personal de l’empresa que du a terme aquesta tasca ha treballat de manera ininterrumpuda durant tot l’estat d’alarma i ha hagut de duplicar esforços atès que, per qüestions de salut, la dotació d’efectius s’ha hagut de reduir a un terç durant quasi dos mesos. Malgrat la coordinació de tots els equips i la dedicació de tothom qui ha hagut de treballar, els responsables d’aquest servei essencial lamenten l’escàs reconeixement que han rebut per part de la ciutadania de la ciutat i del conjunt de la societat. “A nosaltres no han sortit a aplaudir-nos”, lamenta el cap del torn de nit que repassa tots els barris del districte.

Certament, al contrari. Durant les darreres setmanes han hagut més queixes sobre les deficiències del servei que agraïments a tot allò que ha funcionat bé. Es deu, bàsicament, a que amb tants pocs efectius no s’han pogut repassar alguns carrers amb la dedicació amb la qual s’escombren en altres moments i a que, segons assegura el referent del torn, “ens ha enxampat quan els arbres donen més feina, gairebé”. Amb tot, això no vol dir que les persones que s’hi dediquen no s’hagin bolcat en cobrir les necessitats bàsiques d’higiene i salubritat de cada zona que tenen assignada.

En el cas d’aquest torn de nit, el servei ha retirat les escombraries dels centres sanitaris del barri del Bon Pastor, tant de la residència d’avis com del Centre d’Atenció Primària. Aquestes deixalles, segons ens expliquen, “van directament a la incineradora per raons de salut pública, en procedir de centres que podrien tenir risc de contagi, i tampoc se separen perquè van a una única destinació”. Acabada la recollida dels contenidors, els efectius es disposen a desinfectar-los de dalt a baix, una operació que duen a terme amb un vehicle adient. Tan bon punt tenen enllestida la zona, les persones responsables de la tasca marxen a un altre barri, en aquest cas la Trinitat Vella, per deixar-lo el més higiènic possible mentre el veïnat descansa. Es tracta d’una de les feines més invisibles durant el confinament però que ha contribuït a mantenir la salubritat i garantir la higiene a tots els nostres barris.