Les Medalles d'Honor de Barcelona recauen enguany en la defensa dels feminismes i la diversitat

26/07/2021 - 12:25

Medalles d'Honor. El Consell Municipal ha aprovat al ple del mes de juliol les Medalles d’Honor de Barcelona 2021, guardons que al Districte de Sant Andreu reconeixeran la tasca de l'Associació Pal·las Atenea i del Grup d'Amics Gais.

El Consell Municipal ha aprovat al ple del mes de juliol les Medalles d’Honor de Barcelona 2021, guardons que al Districte de Sant Andreu reconeixeran la tasca de Magdalena Juvé (Pal·las Atenea) i del Grup d'Amics Gais.

Les Medalles d’enguany, com l’any anterior, reconeixen especialment la tasca en la lluita contra la covid-19 i en com la ciutadania ha fet front a aquesta crisi. De les vint-i-cinc propostes de Medalles, divuit van destinades a entitats i col·lectius de la ciutat i set es concedeixen a títol individual.

Les cinc Medalles d’Honor de Barcelona 2021 en l’àmbit de la ciutat reconeixen la tasca dels treballadors i treballadores del transport públic (TMB) i dels serveis socials (IMSS) de la ciutat, que com a serveis essencials han hagut de fer front a circumstàncies excepcionals tot demostrant una gran vocació de servei públic. També es reconeix la tasca de tres entitats que lluiten per la defensa dels drets de persones especialment vulnerables durant la pandèmia, com les persones amb trastorns de salut mental (Federació Catalana de Salut Mental), els infants (Xarxa dels Drets dels Infants) i la gent gran (Coordinadora Residències 5+1).

Les vint medalles atorgades a proposta dels consells de districte també valoren les persones i entitats que han destacat per la seva actuació durant la crisi de la covid-19, a més d’aquelles que treballen contra la violència masclista o a favor del comerç de proximitat, la cultura, l’activisme veïnal, l’esport i la defensa dels drets de les persones, entre d’altres. En el cas del Districte de Sant Andreu, els reconeixements recauen en:

El Consell Plenari ha aprovat també les Medalles d’Honor i les plaques de reconeixement específiques al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona en les seves diferents categories.