From hell

25/05/2021 - 10:20

From hell visibilitza les implicacions emocionals en episodis de violència de gènere per denunciar el masclisme.

From hell visibilitza les implicacions emocionals en episodis de violència de gènere per denunciar el masclisme.

Les cinc víctimes de Jack l’Esbudellador es troben en un temps i espai indeterminat on juguen a viure, ja que la vida se’ls ha arrabassat de forma cruel i impune. From hell dóna veu a aquestes cinc dones que es mouen entre la realitat i la ficció.

L’obra de teatre, que ha estat desenvolupada en residència al Centre Cívic Trinitat Vella per la cia. Lana in Red és una invitació a reflexionar sobre la violència i el maltractament endèmic que han patit les dones; un problema social que segueix sent d’una actualitat indignant.

La Laura María González va adapta Twister fa set anys, obra d’en Jorge Moreno Pieiga guanyadora del III Concurs de Dramatúrgia La Jarra Azul (2011). Ara, l’ha revisada per tornar als escenaris amb la cia. Lana in Red dirigint un elenc format per l’Ana Aroca, la Ianae Bartolomé, en Xavi Cenzano, l’Almudena Maluenda, l’Anabel Maurel i l’Alba Vegas.

La cia. Lana in Red és una de les cinc companyies teatrals de l’associació La Jarra Azul, amb seu al Centre Cívic Trinitat Vella. Actualment, hi fan formació durant tot l’any per poder presentar una obra de teatre al final. També són els organitzadors de la Mostra de Curtmetratges Dr. Mabuse i de la marató d’arts escèniques Formul’Art.

La Jarra Azul, amb una trajectòria de més de vint anys, va néixer exactament un 19 de desembre de 1999, amb el canvi de segle. La companyia, liderada per Óscar García Recuenco, sorgeix a partir de la feina que feia una companyia amateur d’un institut del districte de Sant Andreu.

Podreu conèixer els cinc testimonis de la violència més abjecta al Centre Cívic Bon Pastor (Plaça Robert Gerhard, 3), dimarts 15 de juny a les 19.00 h. Les entrades són gratuïtes i cal inscriure’s prèviament des del web del centre, a partir del 31/05/2021. Recordeu que les places són limitades i si a l’últim moment no podeu venir, us agrairem que retorneu l’entrada per tal que altres persones de la llista d’espera puguin veure l’obra.