Les “Grades obertes al Canòdrom” tornen a omplir les nits de cinema

27/07/2021 - 11:42

Cinema. El cicle de projeccions a la fresca “Grades obertes al Canòdrom” celebra una nova edició amb la creativitat i la ciència com a protagonistes.

El cicle de projeccions a la fresca celebra una nova edició amb la creativitat i la ciència com a protagonistes.

Divendres va tornar una de les tradicions estivals més estimades pels cinèfils al districte de Sant Andreu. El cicle de cinema a la fresca Grades obertes al Canòdrom” presenta amb una nova edició un total de quatre projeccions programades fins a mitjans d’agost.

En versió original, les pel·lícules reflexionen sobre els límits de la creativitat i la ciència. La projecció, tal com indica el nom de la iniciativa, té lloc a les grades del Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica. A través d’aquests quatre guions, el cicle recrea el món de la tecnologia mitjançant el setè art.

Programació de “Grades obertes al Canòdrom”

  • La inauguració va oferir el film High Life. Les llums es van apagar passades les nou del vespre per presentar als assistents la història d’en Monte i la seva filla, Willow, habitants a bord d’una nau espacial. No sempre havien estat sols, sinó que formaven part d’un grup de condemnats a mort que havien acceptat commutar les seves sentències per participar en una missió amb destinació al forat negre més proper a la Terra.
  • 30 de juliol. La propera pel·lícula del cicle és The Congress. Aquest divendres, si hi aneu, podreu seguir la vida de Robin Wright, l’actriu que, a causa de la necessitat d’obtenir diners de manera immediata, firma un contracte segons el qual els estudis de cinema faran una còpia d’ella i la podran utilitzar com vulguin. Poc després, quan Wright torna a escena com a convidada en un congrés, es troba que el món ha canviat completament. Basada en una novel·la de Stanislaw Lew, el film esdevé el retrat d’un món que es dirigeix cap a la irrealitat.
  • 6 d’agost. Per continuar la programació, amb The Arrival viatjarem cap al relat d’una Terra on comencen a arribar naus extraterrestres. Davant d’aquest fenomen, alts comandaments militars demanen ajuda a una lingüista per intentar esbrinar si els alienígenes suposen una amenaça. De mica en mica, la lingüista trobarà la manera de comunicar-se amb els invasors, i només així entendrà el veritable motiu de la seva presència a la Terra.
  • 13 d’agost. El cicle acomiadarà la present edició amb una pel·lícula d’animació stop-motion  que no és com qualsevol altra: Isle of Dogs. El seu creador, Wes Anderson, ha estat sis vegades nominat als Oscars. Aquesta última cinta ens condueix fins a Megasaki, una ciutat d’un Japó futurista envaïda per una greu epidèmia canina. Per posar-hi remei, l’alcalde exilia tots els gossos a una illa plena de deixalles. Una decisió que no agradarà a tothom. En especial a Atari Kobayashi ni als gossos, que no es quedaran de braços plegats.

D’acord amb l’actualitat pandèmica, les sessions es desenvoluparan amb mesures de prevenció contra la covid-19 i l’aforament serà limitat. Per aquest motiu, hi cal inscripció prèvia, que s’obrirà el dia abans de cada projecció.

Més informació