Menys desigualtats i més capital social amb el Pla de barris al Districte de Sant Andreu

12/05/2021 - 13:30

Pla de barris. La segona edició del Pla de barris destinarà 13,6 milions d’euros als barris amb indicadors de vulnerabilitat més alts com el Bon Pastor i la Trinitat Vella. Es prioritzaran accions educatives, de salut pública, drets socials i acció comunitària.

La segona edició del Pla de barris destinarà 13,6 milions d’euros als barris amb indicadors de vulnerabilitat més alts com el Bon Pastor i la Trinitat Vella. Es prioritzaran accions educatives, de salut pública, drets socials i acció comunitària.

Al Districte de Sant Andreu s’invertiran 13,6 milions d’euros en diferents projectes educatius, de salut pública i de drets socials en què el veïnat participarà activament. Les dues accions més rellevants són la creació de l’Institut Escola Rec Comtal, a la Trinitat Vella, i el Museu de les Cases Barates, al Bon Pastor.

Institut Escola Rec Comtal, a la Trinitat Vella

L’Institut Escola Rec Comtal serà el nou referent educatiu de la Trinitat Vella i unificarà els tres centres públics del barri: l’Escola Ramon Berenguer III, l’Escola Ramon y Cajal i l’Institut Comas i Solà.

Amb una inversió de 4,2 milions d’euros, el nou centre educatiu, que s’especialitzarà en la promoció de la ciència i la tecnologia a través de les arts plàstiques, s’ubicarà a la via de Bàrcino, on actualment hi ha l’Escola Ramon Berenguer III i l’Institut Comas i Solà, que es transformaran per adaptar-se a les necessitats del nou centre.

Museu de les Cases Barates, al Bon Pastor

Les obres per a l’adequació de les cases barates del barri del Bon Pastor com un espai museístic començaran el 2022, amb una inversió de 2,6 milions d’euros, i es preveu que el museu es pugui obrir a la ciutadania el 2023. El complex de les cases barates està format per 784 habitatges de planta baixa i es van construir el 1929 per donar resposta a les necessitats urbanístiques de la ciutat.

En marxa la campanya “Tot està connectat”

La majoria de les accions socials, educatives i econòmiques que es desenvolupen en el marc del Pla de barris són iniciatives molt delimitades als barris, però juntes repercuteixen en positiu a tota la ciutat. Així ho explica la campanya comunicativa “Tot està connectat”, que també vol difondre les accions que es treballaran en el marc del Pla de barris 2021-2024.