Més espai lliure de trànsit per a les escoles del districte

20/10/2020 - 18:05

Protegim les escoles. Cinc escoles formen part del programa “Protegim les escoles”, que prioritza la seguretat i la salut dels infants

Intervencions urbanístiques que formen part del programa de ciutat “Protegim les escoles”, que té com objectiu prioritzar la seguretat i la salut dels infants, reduir el trànsit al carrer i reserva espais per a les persones.

En total, 78 escoles guanyaran espai per a l’alumnat i les seves famílies a través de la iniciativa “Protegim les escoles”. Se’n beneficiaran més de 26.000 nens i nenes de tots els districtes de la ciutat. L’objectiu, a més, és que l’any 2023 un total de 200 escoles tinguin entorns confortables.

Llocs segurs i plens de vida

Reduir el trànsit i alliberar espai per a les persones als entorns dels centres educatius suposa més espai de trobada entre les famílies i més vida de barri. Estar-se més estona al carrer també fomenta el passeig i el consum als comerços de proximitat.

Alhora, reduir el trànsit i allunyar-lo dels infants comporta una qualitat de l’aire millor, redueix el soroll al qual s’exposen els infants i disminueix el nombre d’accidents. Els voltants de les escoles, on els infants van cada dia durant moltes hores, es converteixen així en espais més segurs i saludables.

La contaminació, nociva per als infants

Els nens i nenes són un dels col·lectius més afectats per la contaminació. Segons el darrer informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el més exhaustiu fet fins ara, la contaminació provoca el 33% dels nous casos d’asma infantil, una de les malalties cròniques més prevalents en infants. També constata que una de cada quatre escoles estan exposades a nivells de NO2 per sobre del límit legal, la meitat d’elles al districte de l’Eixample.

Les escoles que ja gaudeixen d’aquests nous espais en el nostre districte són:

Escola Bressol Municipal Manigua

Escola Doctor Ferran i Clua

Institut L’Alzina

Escola Bressol del Mar

Escola L’Estel