Neix la Xarxa d'Horts dels equipaments del Districte de Sant Andreu

07/10/2021 - 11:35

Els equipaments del districte en els que hi ha un hort o bé, ganes de tenir-ne un, ens hem enxarxat!

Els equipaments del districte en els que hi ha un hort o bé, ganes de tenir-ne un, ens hem enxarxat!

L’any de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible arriba a Barcelona per desenvolupar més de noranta projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que s’estendrà d’inicis d’any fins al desembre.

Entre el 19 i el 21 d’octubre de 2021, la ciutat serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, el primer tractat internacional de ciutats en matèria d’alimentació que posa en relleu el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles i impulsa l’accés a aliments saludables, actuant contra la fam i la malnutrició.

Dins d’aquest marc, alguns equipaments del districte de Sant Andreu ens hem organitzat per emprendre un camí comú. Pretenem organitzar formacions, tallers i activitats al voltant del món de l’agricultura ecològica i dinamitzar els horts que tenim i impulsar que es creïn de nous.

Així doncs, als equipaments del districte trobaràs una programació trimestral d’activitats formatives sobre horticultura, per posar en pràctica tant a l’hort comunitari, com al balcó de casa.

A més a més, la Xarxa pretén que es comparteixin recursos, experiències i coneixements entre les horticultores del districte, per tal de fer créixer l’agricultura urbana.

Per iniciar la Xarxa, cada equipament ha programat diferents activitats amb relació al món de l’horticultura. Des de l’Aula impulsem aquestes 3 activitats en col·laboració amb altres equipaments:

Taller: Remeis naturals per plagues a l’hort
Dilluns, 18 d’octubre de 17:30 a 19 h.
Lloc i inscripcions al Centre Cívic de Baró de Viver.

Taller: Planifiquem i dissenyem el nostre hort
Divendres, 22 d’octubre de 17 a 19:30 h.
Lloc i inscripcions al Centre Cívic de Trinitat Vella.

Jornada de treball: Mans a la terra!
Divendres, 29 d’octubre de 17 a 19:30 h.
Lloc i inscripcions al Centre Cívic de Trinitat Vella.

Dóna un cop d’ull a la programació dels altres centres cívics per trobar-ne més!
Omplim els nostres barris d’hortalisses i verdures!

Si ets un equipament o un veí o veïna amb hort o vols implantar un al teu espai, contacta amb l’Aula Ambiental del districte a través del correu: santandreuambiental@bcn.cat o trucant al 650 97 61 71.