Punt d'Atenció Laboral per a Joves de Sant Andreu

07/10/2019 - 08:56

Atenció Laboral per Joves. El Punt d’Atenció Laboral per a Joves de Sant Andreu treballa per donar més oportunitats a les persones joves i combatre l’atur juvenil.

El Punt d’Atenció Laboral per a Joves situat al carrer Residència de Sant Andreu treballa a ple rendiment per donar més oportunitats a les persones joves i combatre l’atur juvenil

Des de principis d’any, Barcelona Activa, ha posat en marxa al carrer Residència nº13-15 del districte de Sant Andreu programes específics per a joves amb l’objectiu d’apostar per la proximitat del servei a l’usuari.

Aquests programes s’adrecen a joves d’entre 16 i 29 anys i s’emmarquen dins de la convocatòria de projectes Singulars del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. La finalitat d’aquests programes és orientar, formar i acompanyar a les persones joves en la definició i consecució dels seus objectius, siguin formatius o laborals.

Responen a diferents interessos o necessitats, entre els que podem destacar:

  • Garantia d’Èxit-Joves Dao: ofereix orientació, activitats de coneixement d’ocupacions i tutorització per definir l’objectiu professional i establir un pla de treball personalitzat i adaptat a la motivació de cada persona. Aquest pla inclou formació professionalitzadora en diferents àrees: hostaleria, instal·lacions, construcció, estètica, manteniment, comerç, etc. Projecte en agrupació amb Fundació Gentis, Impulsem, Insercoop, Fundación Laboral de la Construcción, Escola d’Hostaleria de Barcelona i Escola Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Barcelona.
  • Oportunitats als Mercats i Comerç de Proximitat: dona a les persones joves la possibilitat de formar-se com a carnissers, xarcuters o fruiters i treballar als mercats de la ciutat i els comerços de proximitat. Projecte en agrupació amb Mercabarna.
  • Acceleradora Laboral: adreçat a persones amb formació universitària o en cicles de Grau Superior ofereix la possibilitat d’especialitzar-se dins d’un sector estratègic de la ciutat i gaudir d’un espai col·laboratiu de recerca de feina per maximitzar les seves possibilitats d’inserció. Les formacions han estat molt diverses al volant de sectors com Economia Digital, Economia Social i Solidària, Economia Verda o sectors Creatius i Audiovisuals.
  • Joves IT Academy: ofereix la possibilitat de formar-se i treballar com a desenvolupador front-end. Adreçat a joves amb alta motivació per les TIC i formació universitària o de Grau Superior. Aplica la metodologia boot-camp de treball per projectes i inclou mentoratge de professionals tecnològics en actiu.

Fins al moment a través d’aquests projectes s’ha atès a un total de 1.209 joves, entre els que 124 persones han estat específicament del districte de Sant Andreu. De cara al proper any l’equip de Projectes Singulars continuarà treballant per donar més oportunitats als i les joves.