T'informem de tot el que necessites per la vacunació contra la covid-19

11/05/2021 - 09:26

Sanitat i salut. Aquí trobaràs tota la informació necessària sobre el procés de vacunació que ja porta setmanes en marxa i cada cop arriba a més franges d'edat.

Aquí trobaràs tota la informació necessària sobre el procés de vacunació que ja porta setmanes en marxa i cada cop arriba a més franges d'edat.

1) Com sabré quan m’he de vacunar?

2) Com he de demanar cita?

  • Si et vols vacunar, és imprescindible que abans registris la teva cita https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/, on pots reservar dia, hora i lloc per vacunar-te, i si ho necessites, també pots modificar la teva cita de vacunació. En el cas que t’hagis de vacunar amb dues dosis, ens posarem en contacte amb tu per a la segona cita (segons l’interval d’aplicació de la vacuna que se t’ha administrat).

3) El dia de la vacunació

  • Has d’adreçar-te al punt de vacunació que apareix a la teva cita, amb la teva targeta sanitària (TSI) i el teu DNI, NIE o passaport. També és necessari que portis el comprovant de la cita. És preferible que vinguis només tu, excepte si creus que pots necessitar l’ajuda d’una altra persona.
  • Després de rebre la vacunahas d’esperar 15 minuts en el recinte per controlar que no apareguin reaccions immediates. En persones amb antecedents d’una reacció al·lèrgica greu (anafilaxi), es manté un seguiment de 30 minuts després de la vacunació. Al punt de vacunació hi ha personal d’urgència i d’informació que t’acompanyarà en tot el procés. No dubtis a demanar-los ajuda quan la necessitis.

4) La segona dosi

  • No totes les persones necessiten dues dosis. Depenent del teu perfil de risc, de la teva edat o de la vacuna que rebis, és possible que se’t convoqui per a una segona dosi. Ens posarem en contacte amb tu per programar aquesta segona cita, que és fonamental per completar el teu procés vacunal.

5) Després de la vacuna.

  • Si apareixen, els efectes adversos es noten habitualment després de la segona dosi, acostumen a ser lleus i no duren més d’un o dos dies. Si és necessari, i els professionals sanitaris t’ho recomanen, pots prendre analgèsics, com ara paracetamol, per mitigar els efectes adversos. Si aquests símptomes s’allarguen més de tres dies, fes-ho saber al teu professional  sanitari o al 061.