Un any més, torna la Festa Major del Casc Antic 2022

27/06/2022 - 10:44

Del 22 de juny al 3 de juliol arriba la festa del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Del 22 de juny al 3 de juliol arriba la festa dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Enguany tindrem un munt d’activitats molt variades pensades perquè el veïnat torni a fer-se seus els carrers i places de la Barcelona vella. 

Després de dos anys de celebrar-la en un format més reduit, la festa retorna amb dos cap de setmana plens de propostes il·lusionants per a grans i petits.

El dimecres 22, a les 19h. dues grans cercaviles recorreran els carrers del barri per anunciar que ja han arribat els dies de celebració.  Un dels recorreguts tindrà el punt de sortida a la plaça de les Beates i l’altre al carrer Argenteria.

A les 20 h al Centre Cívic Convent de Sant Agustí es farà el pregó de festa Major, que enguany anirà a càrrec del representant de l’Associació de Joves del CentreXavier Claveguera. L’acte també comptarà amb l’actuació d’Arlet Capella Margarit i en acabar s’oferirà una copa de cava als assistents.

Per celebrar la revetlla de Sant Joan com cal, l’endemà dia 23 tothom està convocat al gran Revetllassu 2022, al peu de l’arc de Triomf, on hi haurà concert i un sopar popular.

Entre les novetats de l’edició d’enguany destaca el Concurs de Fotografia de la Festa Major, que vol trobar les millors imatges representatives de la festa. Per participar-hi s’han d’enviar les fotografies a l’adreça fotofestajor@conventagusti.com , del 22 de juny al 5 de juliol.

Els sopars veïnals tornaran a tenir un gran protagonisme, ja que aquest any són diversos els carrers del barri que han decidit organitzar-ne. En trobarem al carrer Princesa el dijous 30 de juny, al carrer del Rec i al de Verdaguer i Callís, el divendres dia 1 de juliol, i al carrer de Sant Pere Més Alt, el dissabte dia 2. A més, al Pou de la Figuera, dins de la festa ‘Forat on fire’ del divendres 1, també es farà un sopar popular amb brases.

El dimecres 29, la Comisssió de Diversitat Funcional Ciutat Vella, munta la Festa de la Diversitat al claustre del Convent de Sant Agustí, amb actuacions de la Companyia de Flamenc Inclusió de Casa Candela i la Coral Trisom de l’Associació d’Amputats Sant Jordi.

El teixit comercial del barri també se suma a la festa major i el dia 2 l’Associació Santa Caterina, veïns i comerciants del Mercat i del Barri organitza durant tot el dia la Fira de Comerços, a l’avinguda Francesc Cambó amb el carrer Freixures.

I com no podia ser d’altra manera, els actes de cultural tradicional i popular tornaran a tenir molta rellevància en aquesta edició.  El dimecres 29 a la plaça de Sant Pere de les Puel·les hi haurà el Seguici de Festa Major i la Ballada de gegants, i el dissabte dia 2, tindrà lloc la XXIX Trobada de Gegants del Casc Antic de Barcelona. A les 17.30 h, es farà la ballada de gegants i partir de les 18 h, sortirà el cercavila que recorrerà els carrers del barri fins a la Basílica de Santa Maria del Mar.

Podeu consultar tot el programa d’activitats de la Festa Major del Casc Antic en aquest enllaç o al document adjunt.