Viu un Sant Jordi 2021 ple de cultura popular!

18/04/2021 - 04:06

Del 23 al 25 d'abril, gaudeix de múltiples propostes de cultura popular repartides per diversos indrets de la ciutat!

Després d’un Sant Jordi confinat, enguany les entitats i les Cases de la Festa han programat un seguit d’activitats de cultura popular per celebrar una de les diades més destacades del calendari festiu català. En aquest sentit, pels volts del 23 d’abril es podrà gaudir d’havaneres, teatre, foc, concerts, sardanes i moltes altres propostes. No us ho perdeu!

Divendres 23 d’abril.

 • Col·labora amb el Rebost Solidari. La Violeta de Gràcia (c/ Maspons, 6). Es regalarà una rosa a tothom que hi col·labori.

Dissabte 24 d’abril.

 • Vine a donar el teu xumet a la Sagrerina. Torre de la Sagrera (c/ Berenguer de Palou, 64-66). 11 h. Activitat gratuïta amb reserva prèvia clicant aquí.
 • Construïm de nou un conte. SCE La Lira (c/ Coroleu, 15). 11 h. Taller familiar per a reinterpretar la llegenda de Sant Jordi amb una visió positiva, igualitària, integradora i feminista. Activitat a partir de 6 anys a càrrec de l’associació Para y Por Mujeres. Aforament limitat, cal reservar entrada aquí.
 • Aplecat. Seu del Districte de Nou Barris. 12 h, 17.30 h, 18.30 h i 20.30 h. Hi haurà sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona (12 h), Concert de la Banda Simfònica de Nou Barris (17.30 h), havaneres amb el grup Mar i Vent (18.30 h) i un fi de festa amb el Grup de Foc de Nou Barris (20.30 h). Aforament limitat, cal reservar entrada a través dels correus electrònics elspropis@gmail.com o fundacioprocat@gmail.com.
 • La llegenda del Drac Volador. Torre de la Sagrera (c/ Berenguer de Palou, 64-66). 12 i 12.30 h. Representació de la llegenda del Drac Volador de la Sagrera amb obres xineses per a la canalla. Activitat gratuïta amb reserva prèvia clicant aquí.
 • Audició de sardanes amb la Cobla la Principal del Llobregat. Pla de la Catedral. 18 h. Inscripcions a ballades@acfbarcelona.cat o presencialment.
 • Ponència ‘Significat i simbologia del drac’. Torre de la Sagrera (c/ Berenguer de Palou, 64-66). 18 h. A càrrec de l’estudiós de folklore Jan Grau. Activitat gratuïta amb reserva prèvia clicant aquí. També es podrà seguir en directe.
 • Concert de la Coral Sant Jordi ‘Música per a l’esperit’. Església de Santa Maria de Jesús (c/ Gràcia, 3). 20.30 h. Henry Purcell y Antonin Dvořák interpretats per la Coral Sant Jordi, sota la direcció d’Oriol Castanyer i Vicenç Prunés a l’orgue. Preu: 10 €. Cal reservar entrada aquí.

Diumenge 25 d’abril.

 • Audició de sardanes amb la Cobla Mediterrània. Parc de la Guineueta. 11.30 h. Inscripcions a asiclave@gmail.com.
 • Audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Granollers. Pla de la Catedral. 11.30 h. Inscripcions a ballades@acfbarcelona.cat o presencialment.
 • L’Espectacle del Drac Folklòrix! La Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2). 11 i 12 h. Aquest drac es dedicava a ballar totes les danses populars catalanes i volia que la gent no li tingués por, ell imaginava crear colles de cultura popular per als ciutadans i fer una bonica festa a la vila dels entremesos… i sorpresa! L’espectacle inclou interacció amb el públic i està pensat per a famílies amb infants a partir de 3 anys. Cal inscriure’s aquí.
 • Espectacle pirotècnic. 21 h. Cel del barri de la Sagrera.