Esteu aquí

Centre d’Educació Especial Sants Innocents

Els gegantons van ser creats pels nens i nenes de segon cicle de primària, amb l’ajuda dels mestres de l’escola i la col·laboració d’una àvia costurera.

A partir dels continguts de la temàtica de medi social d’aquell curs, “Catalunya, festes i tradicions”, a l’escola es va fer un taller creatiu per a la confecció d’un element representatiu de la tradició catalana, activitat que va durar tot el curs. Com a llenguatge oral, a l’aula s’havia treballat el conte Gegants i capgrossos.

L’alumnat va decidir en assemblea que volia fer dos gegants en aquest taller. Al llarg del procés els nens i nenes van anar decidint aspectes de la fisonomia dels gegants (els cabells, la mida i el color de les ungles, etc.).

A final de curs es va fer la presentació en societat de la parella. Va ser un divendres a la tarda i es va convidar a tota la comunitat educativa. Primer es va fer la projecció del procés de creació i, posteriorment, tots junts van ballar al so de la gralla amb els gegantons.

Implicació pedagògica actual en el centre

Les figures participen en bona part de les activitats que es fan al centre i són molt estimades per tot l’alumnat.

Com ho viuen els mestres?

Des de l’inici, han estat integrats a la vida d’escola i és per això que els cuiden com un gran tresor, transmetent a l’alumnat la importància de tenir cura d’allò que és tan valuós per a tota la comunitat escolar.

Com ho viuen els infants?

Els gegants són els grans convidats de totes les activitats culturals de l’escola

i surten al durant les festes del barri del Congrés (Mostra d’Entitats). L’alumnat més gran és l’encarregat de portar els gegants a les festes, fet que els omple d’orgull.

Fitxa tècnica

Gegantons: Merceneta i Tianet

Material: Paper maixé, guix, fusta i roba

Estrena: Juny de 2013

Actuacions: Festa de la Primavera, Jocs Florals, la Mercè, Santa Eulàlia, Sant Jordi i la Mostra d’Entitats del barri

Alçada:
2 m.
Pes:
20 kg.