Esteu aquí

Col·legi Jesús-Maria

Hi havia una nena petita de l’escola que tenia el somni de crear una geganta que representés Claudina Thévenet, la fundadora de la Congregació de les Religioses de Jesús-Maria. Aquest projecte es va poder fer realitat gràcies a un grup de famílies del centre. Des de llavors, la geganta acompanya a tothom amb la seva presència a la porteria de l’escola i surt a passejar pels carrers de Sant Andreu per gaudir de les diverses festes escolars.

Implicació pedagògica actual en el centre

Aquest somni gegant ha estat possible gràcies a la col·laboració de moltes persones de l’escola: les religioses del centre, que han estat còmplices d’aquesta gran sorpresa; les catequistes i els pares i mares del col·legi; la direcció; els mestres, i un grup d’antics alumnes amb el desig que les futures generacions comparteixin la figura de la Claudina i el que això significa.

Com ho viuen els mestres?

Els mestres ho viuen amb molta il·lusió. Veure la implicació de representants de tota la comunitat educativa en tants àmbits diferents i en un projecte comú, fa que la família de l’escola creixi dia a dia.

Tot el projecte ha estat fet per un voluntariat en hores extraescolars. Els seus creadors han invertit en la geganta el seu temps i la seva il·lusió.

Com ho viuen els infants?

La construcció de la geganta s’havia dut en secret i l’alumnat no en sabia res. Per la festa de la Claudina, que se celebra cada any, es va anunciar una gran sorpresa: a les 12 del migdia la geganta va aparèixer al pati principal de l’escola mentre sonava el seu himne pels altaveus. Els crits de sorpresa i alegria van omplir tota l’escola i es va rebre la geganta amb una gran ovació, que sempre serà recordada al centre. Van ballar tots amb ella i la nena petita, que ara ja és gran, va llegir un pregó de benvinguda. Va ser un moment únic de la història de l’escola.

Els infants petits, quan passen per davant de la geganta, es paren, la saluden,

li porten flors, etc.; l’antic alumnat es fa fotos amb ella i la resta de l’escola gaudeix de la seva presència dia a dia.

Fitxa tècnica

Gegantona: Claudina

Material: Fusta, plàstic, goma EVA, porexpan i roba

Estrena: 3 de febrer de 2015

Actuacions: Festes escolars i tradicionals de l’escola i del barri

Alçada:
2.85 m.
Pes:
20 kg.