Federació Coordinadora de Trabucaires de Catalunya

La Federació Coordinadora de Trabucaires de Catalunya és una entitat supranacional que actualment aplega 48 entitats de tot Catalunya. Va ser fundada l’any 1983 arran d’una trobada que es va fer a Vilanova i la Geltrú i des del 2006 té la seu a Barcelona, al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu.

La seva tasca principal és aglutinar les associacions i entitats de trabucaires de tot el país per unificar la documentació i recerca d'aquest àmbit festiu. A més, la Coordinadora també gestiona informació específica de cada entitat per fer difusió de la seva tasca i posar les colles de trabucaires a l'abast de tothom. Perquè la tasca final dels trabucaires és consolidar aquest àmbit festiu de la cultura popular com una part important de la festa.

Entre les activitats més destacades que organitza l’entitat hi ha la Trobada Nacional de Trabucaires, que es fa cada any, al mes de maig, en una població diferent de Catalunya. També s’encarreguen de la Trobada de la Dona Trabucaire, una jornada que només aplega dones trabucaires i que es fa el mes de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Trabucaires fent una exhibició

Fitxa tècnica

Carrer d’Arquimedes, 30

605.566.639

coordinadora@trabucaires.cat

https://www.trabucaires.cat