Esteu aquí

Grallakatu

Com sona la fusió entre la percussió brasilera i un instrument autòcton com ara la gralla? Això ho saben molt bé a Grallakatú, un grup de percussió format l'any 2005 a partir d'un grup d'amics. Va néixer amb l’objectiu de barrejar el bo i millor de les dues cultures però actualment s’han decantat més cap a la percussió i només actuen amb gralles en ocasions molt concretes, com ara cercaviles geganteres.

El grup està molt arrelat al barri de Sant Andreu, on habitualment participen en actes culturals i espectacles de carrer. Entre les actuacions més destacades hi ha l’esclat andreuenc que es fa cada any per la festa major i la desfilada de carnaval del districte. Però també actuen en altres actes com ara correfocs i festes majors en pobles de la resta de Catalunya.

Amb el pas dels anys el grup ha crescut i ha madurat cap a nous estils musicals i ofereixen ritmes de batucada, samba, reggae, tarantel·la i funky, entre més. Els seus espectacles també han evolucionat pel que fa a la posada a escena i incorporen malabars de foc i efectes pirotècnics a les seves actuacions.

  • https://ajuntament.barcelona.cat/santandreu/centre-cultura-popular/sites/default/files/garallakatu1-fitxa_0.jpg

Fitxa tècnica

Carrer d’Arquímedes, 30
grallakatu_percussio@hotmail.com