A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Esteu aquí

Escola Mestre Enric Gibert

Dins l’estructura organitzativa de l’AMPA de l’Escola Mestre Gibert, l’eix d’identitat és l’instrument que els permet promocionar un conjunt d’accions orientades a fomentar el sentiment de pertinença dels nens i nenes vers l’escola on estudien i del barri on viuen. L’eix vertebrador d’aquestes accions és un ésser fantàstic que simula una cuca gegant: la Giberteta.

Una espina de ferro i molts tubs de plàstic en formen el cos. Com que els tubs no són totalment rígids, quan es mou fa la sensació que el cos tingui vida. La seva particularitat és que està muntada sobre una bicicleta de tres rodes que permet desplaçar-la i, també, que pugui ser transportada pels nens i nenes de l’escola.

La història diu que la Giberteta es va emparentar amb el Drac Blau del Turó Blau durant la 25a Trobada de Gegants i Trabucaires del barri de Sant Andreu. Fruit d’aquest amor, la Giberteta va pondre un ou i al cap d’un temps va néixer en Gibertet, un gegantó amb una cua d’uns 5 m en la qual tenen cabuda un bon nombre de nens i nenes que li donen forma i moviment.

Com ho viuen els infants?

La Giberteta i en Gibertet viuen junts a la primera planta de l’Escola Mestre Gibert i els nens i nenes els tenen totalment integrats en el seu dia a dia. Cada cop que hi ha l’oportunitat de sortir a passejar amb ells, es convida totes les famílies a participar de la festa. Els més petits fan torns per pujar damunt la Giberteta i els més grans pedalegen per fer-la caminar al ritme del grup de percussió que els obre pas i anima durant tot el recorregut.

Fitxa tècnica

Gegantó: Gibertet (2 m. i 10 kg.)

Bèstia: Giberteta (8 m. i 100 kg.)

Material: Ferro, cartró, fusta i roba

Estrena: 1996 (Giberteta) i 2009 (Gibertet)

Actuacions: Festes escolars, Festa Major de Sant Andreu i Festes de Santa Eulàlia