A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Esteu aquí

Escola Pegaso

En Pegàs va néixer de la necessitat de fer l’escola més visible als actes i celebracions dels barris de la Sagrera i Sant Andreu, amb la voluntat que fos un reclam per a la participació de les famílies i aconseguir, així, que s’impliquessin més en l’educació dels fills, en tot allò en què l’AMPA pot incidir. En Pegàs quasi sempre va acompanyat de música o de tabals del grup de l’escola, els Toc de Pegàs.

Implicació pedagògica actual en el centre

El centre no ha intervingut en la creació del Pegàs; la seva concepció i realització ha estat cosa de l’AMPA. Tot va ser gràcies a un pare de l’escola, en Quim Latorre, enginyer, que el va pensar i projectar. En la seva construcció hi van intervenir ell mateix i altres pares que el van ajudar.

El Pegàs s’empeny des d’un manillar de bicicleta que controla la direccionalitat i mou les potes gràcies a la transmissió en cadena des dels engranatges de les rodes. El moviment de les potes és aprofitat alhora per bellugar el cap; d’aquesta manera, s’aconsegueix que el seu pas tingui un efecte més “natural”. És tota una obra d’enginyeria en moviment.

Com ho viuen els infants?

Els nens i nenes es mostren molt participatius i tots el volen treure a passejar. Els més grans ja el porten amb supervisió dels pares i mares, atès que s’ha de tenir en compte que és de ferro i la seva llargada fa que sigui difícil de veure on acaba la figura per no fer mal a ningú.

Els més petits també tenen el seu moment de glòria, ja que poden pujar-hi a sobre a manera de genet.

Fitxa tècnica

Bèstia: Pegàs

Material: Ferro

Estrena: 2012

Actuacions: Festes dels barris (la Sagrera i Sant Andreu), cercaviles, Carnestoltes i altres actes puntuals

Alçada:
1.70 m.
Pes:
80 kg.