Esteu aquí

Espectacle "Hacia un sol negro", de Joaquín Collado

Un solo que utilitza la performativitat del ball de saló de competició o ball esportiu per tal de plantejar reflexions sobre la figura del ballarí i el performer, i sobre la dansa en si mateixa. Joaquin Collado es planteja de quina manera alterar les lògiques d’aquest tipus de ball per fer emergir un cos múltiple i indeterminat i, per tant, obert i disponible per ser imaginat. Aquest cos es balla entre formes reconegudes del ball de saló i formes inclassificables, monstruoses i poètiques, per invocar la potència subversiva dels estereotips que ens habiten.

Joaquín Collado és coreògraf, ballarí i pedagog format de manera autodidacta en ball de saló esportiu, danses urbanes i dansa contemporània. Els seus treballs s’han vist al Grec Festival de Barcelona, el festival Dansa València, la Biennal de Venècia, el festival Temporada Alta de Girona o el festival Dansa Metropolitana. A més dels seus propis projectes, també col·labora amb Ça marche, companyia de teatre de Barcelona, i dirigeix Paisaje, un festival de dansa en el seu municipi natal Villamalea (Albacete).

Direcció i interpretació: Joaquín Collado

Acompanyament dramatúrgic i coreogràfic: Oriol López, Carolina Campos

Vestuari: Carmen Triñanes

So: Bastien Raute

Entrenador de ball esportiu: Guillem Pascal

Mirada externa: Nico Jongen

Il·luminació: Ivan Cascón

Coordinació i producció: Laura Viñals

Una coproducció del Mercat de les Flors.

Amb el suport Théâtre de Vanves – festival ArdDanthé, CCN Grenoble, Graner fàbrica de creació de Barcelona, Institut Ramon Llull, La Briqueterie CDCN Vitry-sur-seine, L’Usine de Toulouse, Tenerife LAV, Nau Ivanow, RocaUmbert – centre de creació de dansa i teatre de Barcelona, festival Dansa València i sala La Mutant de València, dins del marc de Graners de Creació de València.

Planificar

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Pina Bausch

Adreça:
Lleida, 59
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona