Esteu aquí

Exposició: Catifa de Corpus

05/11/2021 - 20:30
Exposició: Catifa de Corpus

Des del CMCPSA, fa més d’un any que estem treballant en el projecte d’elaboració d’aquest art efímer que omple d’olors i colors els carrers de pobles i ciutats.

A Barcelona la celebració de Corpus, sobretot de la processó, l’element més característic de la festivitat, es va instaurar el 1320. Des d’aquell moment va esdevenir la manifestació cívica, religiosa i festiva més important de la ciutat, que alhora ha servit de model –pel que fa a continguts, formes i funcions– de més celebracions i manifestacions folklòriques del país: gegants, capgrossos, bestiari, balls de diables i més danses i músiques que avui formen part del nostre patrimoni immaterial.

Al final dels anys setanta del segle passat la processó va desaparèixer del calendari festiu seguint les recomanacions i disposicions del Concili Vaticà II. Però el 1992 diverses entitats de cultura popular i tradicional i l’Ajuntament de Barcelona van decidir de recuperar una de les festes més antigues i lluïdes de la història de la ciutat. Per això van potenciar la tradició de L’ou com balla i van restituir la processó.

Desitgem que finalment aquest any puguem sumar-nos a la proposta de construcció de catifes de Corpus que ja es realitza en diferents indrets de la ciutat des de l’any 2012.

La silueta de la catifa es realitzarà a partir de les filigranes de les puntes al coixí. 

Els equipaments que participen en la confecció de la catifa: SCE La Lira, Casal de barri de Congrés Indians- Associació Artenea-, CGG Mossèn Clapés i el CMCPSA.

Exposició: a partir del de 2 de juny en horari de 16.30 a 21.00h