Escola Ramón y Cajal

Els Gegantons Trinieblas pertanyen a l’Escola Ramón y Cajal, del barri de la Trinitat Vella. Aquests gegants es van crear per acompanyar un grup de carnaval el 25 de febrer de 2012, Mitrinologia, que va guanyar un premi al Carnaval de l’Alt Maresme amb una disfressa feta amb gots d’aigua i material reciclable.

Els seus creadors van ser Maria Jesús Triguero, María Luisa Ortega, Inés Polo, Francisco Javier Coca, Thalia Pérez, Gerard Maya, Izhan Coca i Ainara Maya.

Tots pertanyen a l’àmbit educatiu de l’Escola Ramón y Cajal (associació de familiars d’alumnes i alumnat) i, per això, aquestes persones van decidir cedir els gegantons a l’escola, amb la finalitat que tot l’alumnat pogués veure’ls i gaudir-ne. D’aquesta manera també podrien utilitzar els gegantons per fer la cercavila a la Festa Major del barri.

Des de llavors han anat a molts llocs, ja que, com que tres dels seus creadors pertanyen al grup de grallers Trinigrallaos i al grup de correfoc Trinifoc, tenen moltes inquietuds per participar en festes i tradicions. I cada cop que poden, surten a ballar.

Com ho viuen els mestres?

Al director i al professorat de l’escola els va fascinar la idea i van voler fer front a les despeses i al manteniment dels gegantons. Amb el poc espai lliure que hi ha a l’escola, els van trobar un lloc privilegiat a la biblioteca del centre.

Com ho viuen els infants?

Per l’aniversari dels gegantons, que coincideix amb Carnaval, se’ls fa una festa al pati de l’escola, a la qual també es conviden els gegants de la Trinitat Vella, i tots plegats, nens i nenes, petits i grans, surten al en un cercavila que fa tota l’escola.

Fitxa tècnica

  • Gegantons: Claror i Foscor
  • Material: Paper, cartró, fusta i roba
  • Estrena: 25 de febrer de 2012
  • Actuacions: Carnaval, Festa Major del barri, cercaviles i tabalades de correfocs
  • Alçada: 1.85 m.
  • Pes: 10 kg.
Gegantons Claror i Foscor de l’Escola Ramón y Cajal