Escola Turó Blau

La història del Drac Blau va començar en la cercavila de la Festa Major de Sant Andreu de l’any 2002, quan les famílies es van proposar fer el possible per poder participar a la desfilada els anys següents. El març del 2003 va sorgir la idea de fer un drac, que es faria amb l’ajuda del capelladí Antoni Argelich, especialista en el tema. A finals del 2004 ja estava fet, així que es va estrenar el 21 de novembre de 2004, coincidint amb la Festa de Tardor de l’escola.

Els padrins del Drac Blau van ser els membres de la Colla Gegantera i Timbalera de l’Escola Ignasi Iglésias, també del barri.

Implicació pedagògica actual en el centre

El Drac és present a totes les festes de l’AMPA acompanyat per la colla timbalera composta per famílies de l’escola. A les festes del centre sempre s’acaba cantant la cançó del Drac Blau, que és l’himne de l’escola. En diferents activitats de plàstica l’alumnat el representen en diferents formats (dibuixos, fang, paper maixé, etc.).

Com ho viuen els mestres?

Els mestres veuen el Drac com un projecte col·laboratiu que ajuda a aconseguir un dels objectius del projecte anual: que la comunitat educativa consideri seva l’escola, creant un ambient familiar i un sentit de pertinença que ajudi a un desenvolupament integral de l’alumnat.

Com ho viuen els infants?

El Drac els saluda cada dia; és el primer que veuen quan entren a l’escola. A més, canten la seva cançó a les festes. El Drac té una cua molt llarga, on es fica la canalla, mentre altres nens i nenes l’acompanyen amb els timbals. Per a aquests infants, el Drac és un membre important de l’escola.

Fitxa tècnica

  • Gegant: Drac Blau
  • Material: Fibra de vidre, ferro i roba
  • Estrena: Festa de la Tardor de l’escola el 21 de novembre de 2004
  • Actuacions: Festes escolars, Festa Major i Carnaval de Sant Andreu, Santa Eulàlia, trobades, etc.
  • Alçada: 2.50 m.
  • Pes: 30 kg.
Gegant Drac Blau de l'Escola Turó Blau