Esteu aquí

Cuinem amb "La Marga"

02/11/2022 - 20:32

El passat divendres 28 d'octubre vam cuinar amb "La Marga " a Can Galta

El passat divendres 28 d’octubre vam cuinar amb “La Marga” a Can Galta un deliciós pastís de formatge.

Aquesta va ser una de les diverses activitats que vam organitzar conjuntament amb La Lira dins del cicle .

“La Marga” és una . Es tracta d’una iniciativa inclosa al programa Mans al Verd de l’Ajuntament de Barcelona que aposta per l’aprofitament alimentari i el dret a l’alimentació saludable.

La primera espigolada es va realitzar l’any passat al districte de Sant Andreu. Van participar persones voluntàries de la mà dels equips de la Fundació Espigoladors i de Parcs i Jardins. Es va aconseguir recollir un total de 800 quilos de taronges amargues dels carrers de Sant Andreu que es van dur a l’obrador de la Fundació i van permetre l’elaboració de 3.000 pots de melmelada 100% natural. Aquest obrador, situat al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, és un laboratori d’innovació a favor de l’aprofitament alimentari que ofereix oportunitats laborals i formatives a persones en situació de risc d’exclusió social.

La melmelada —sota el nom “La Marga”— compta amb l’aprovació de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que ha analitzat les taronges en cru per garantir la seguretat en el consum. Els pots seran distribuïts a diferents entitats socials que atenen persones en situació de pobresa alimentària.

Moltes gràcies a totes les persones per venir i participar.