Esteu aquí

El present és feminista amb la programació pel 25N al Districte

04/11/2019 - 11:30

El cicle d'activitats que organitzen serveis, equipaments i el propi Districte de Sant Andreu ens convida a un novembre de reflexió i lluita contra les violències masclistes.

El cicle d'activitats que organitzen serveis, equipaments i el propi Districte de Sant Andreu ens convida a un novembre de reflexió i lluita contra les violències masclistes.

Al llarg d’aquest mes podreu assistir a xerrades, teatre fòrums, projeccions, recitals… Tot un seguit de propostes a tots els centres cívics, casals de barri i casals de la gent gran per reivindicar un present feminista i carregat de lluita contra la xacra del masclisme.

La lluita contra el masclisme i les violències masclistes ens retroba aquest novembre als barris del nostre districte de la mà de la programació plantejada de cara al 25N. La commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones ha de suposar un referent i un continu de la lluita feminista que treballem des de les institucions, les entitats i el conjunt de la societat.

Amb un veïnat cada vegada més mobilitzat pels drets socials ens endinsem en l’agenda d’enguany amb unes propostes que aprofundeixen en la interseccionalitat com a model de transformació. Perquè la lluita contra les violències masclistes afecta les dones de forma diferent segons les diverses realitats que viuen: dones migrades, dones racialitzades, dones amb diversitat funcional, dones en situació de precarietat laboral, dones LGTBI no pateixen les violències masclistes ni de la mateixa manera ni amb la mateixa intensitat, i el seu abordatge ha de tindre-ho en compte.

La riquesa cultural i la diversitat en l’anàlisi de totes les formes de violència ens han de permetre afrontar la lluita des d’una perspectiva múltiple i integral. Per això la programació d’aquest 25N ens porta a compartir moments de crítica, apoderament i xarxa amb tothom dels barris.

Us convido a continuar sortint al carrer per defensar el feminisme, el dret a viure la diversitat en igualtat de drets i per clamar contra una violència masclista que lluny de tractar-se de casos aïllats es troba a la base mateixa de la societat patriarcal que vivim. Només amb el treball conjunt i constant de tothom podrem transformar la realitat actual per consolidar una societat lliure de pors, violències i discriminacions.