Esteu aquí

Es presenta el Colomí de Sant Andreu

01/11/2022 - 16:19

Com a preludi de la Festa Major del barri, neix el Colomí de Sant Andreu de Palomar, una nova bèstia obra de Manel Llauradó.

El proper dissabte 12 de novembre de 2022 a les 6 de la tarda tindrà lloc l’estrena del Colomí de Sant Andreu de Palomar. Serà una figura d’imatgeria festiva que actuarà cada any durant la Festa Major andreuenca i que desenvoluparà un paper rellevant com element de protocol als actes més tradicionals. La bèstia és de nova creació i reinterpreta la tradició amb la voluntat d’esdevenir un símbol de l’antic poble, no només pel topònim “Palomar” o per la figura del colom blanc -que és present a l’antic escut municipal-, sinó també pels valors que representa: la pau, la convivència entre comunitats, l’esperança o la llibertat.

La nova bèstia està impulsada per la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu, una entitat molt lligada al teixit associatiu del poble i que celebra aquesta Festa Major els seus 40 anys d’història. El projecte va ser un dels guanyadors de la beca Premi Ciutat de Barcelona 2020 en la modalitat de cultura popular i ha rebut el suport indispensable del Districte de Sant Andreu. També s’ha fet possible gràcies a les aportacions a la campanya de micromecenatge de Verkami llençada el mes de juny, que fan del projecte un fet encara més popular. El Colomí és obra de Manel Llauradó, qui ja va reformar els gegants Coloms de Sant Andreu i va fer el nou Galtetes.

L’acte d’estrena comptarà amb parlaments institucionals i dels impulsors del Colomí i anirà acompanyat d’un espectacle de llum, pintura i música. En acabat es farà una cercavila de lluïment de la figura acompanyada per la banda musical reusenca Metralla, que conduirà tota la comitiva i el públic assistent cap a l’Espai Bota del recinte de la Fabra i Coats, on s’inaugurarà l’exposició de Festa Major “Fes-te teu Sant Andreu!”, una de les activitats més esperades de les festes que acull cada any a més de 4.000 persones de públic de totes les edats durant els 10 dies que roman oberta.