Esteu aquí

Exposició 'Nanocosmos. La realitat oculta a l'ull humà'

A la plaça de la Ciència

Sembla una escultura, però en realitat és una flor sobre la qual està posat un corc d’hàbits herbívors que, gràcies al microscopi electrònic, s’erigeix com una construcció artística fascinant.

És una de les imatges que conformen Nanocosmos, de l’artista i autor Michael Benson, especialitzat a revelar la bellesa que amaga una natura invisible als nostres ulls.

Nanocosmos, Michael Benson aconsegueix revelar un món ignorat i inabordable a simple vista: de les antenes i l'espiritrompa d'una papallona fins a l'ala d'un mosquit o els estams d'una flor. Les seves imatges constitueixen tot un espectacle visual i una revelació científica plena de bellesa i misteri. Una construcció fascinant entre l'arquitectura i la botànica i la biologia i l'art d'avantguarda.

Nascut a Munic, Alemanya, el 1962, Benson ha treballat en alguns dels museus de ciències naturals més importants del món, com el  MIT Media Lab, el  Natural History Museum de Londres, l' Albert Einstein College of Medicine o el  Canadian Museum of Nature. Ha treballat molts anys fent imatges de gran format de paisatges planetaris i ara es passa al món d'allò més petit. Al juny del 2023 el seu Nanocosmos arribarà a CosmoCaixa per després itinerar per altres ciutats d'Espanya i Portugal. 

Planificar

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
Carrer d'Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Població:
Barcelona