None

Can Fontanet es un recinto de la empresa Fabra i Coats construido en 1917, que antiguamente alojaba carros y caballos y daba servicio a la fábrica de hilaturas. Actualmente, es el Centro de Interpretación de Els Tres Tombs, con objetos e información relacionados con esta fiesta: carros, carteles, adornos para caballos y una sala para proyecciones audiovisuales.

Legado histórico, social y cultural

Una profunda reforma ha convertido el antiguo establo de Can Fontanet, edificio anexo a la fábrica de hilaturas Fabra i Coats, en el único centro de interpretación de Els Tres Tombs de Cataluña. El espacio original mantiene la entrada modernista para el tráfico de carruajes y consta de un establo para cuatro caballos, una exposición permanente de carruajes con imágenes y explicaciones históricas, la recreación de un antiguo horno de herrero y un espacio expositivo y sala de conferencias.

El edificio está gestionado por la Sociedad para la Fiesta de Sant Antoni Abat de Sant Andreu de Palomar, creada en 1924.  Se puede visitar de martes a domingo, de 10.00 a 14.00 horas.

Las fiestas de Els Tres Tombs

Las fiestas de Els Tres Tombs se celebran por toda Cataluña con motivo de la festividad de San Antonio Abad, protector de los animales, hacia el 17 de enero. El rito principal consiste en dar tres vueltas con los caballos, carros y otros animales de tiro por el interior de la población, lo que se denomina  tres tombs.

Traductor de google :
Dirección:
C Sant Adrià, 20
Districto:
Sant Andreu
Barrio:
Sant Andreu
Ciudad:
Barcelona

Horarios

Can Fontanet era un antic estable situat al carrer Parellada, 25. Aquesta és una nau diàfana amb una superfície construïda de 229,90 metres quadrats. A més de les actuacions en aquesta nau, també es construeix un nou cos annex que connecta Can Fontanet amb l´Edifici F i que farà les funcions de vestíbul per als visitants, tot i que l´espai mantindrà l´entrada modernista del carrer Parellada per a l´entrada i sortida de carruatges i cavalls. El programa funcional és el següent: – Planta baixa: estable per a quatre cavalls; espai diàfan per a l´exposició dels carruatges dels Tres Tombs on també es recrearà un forn de ferrer per fer les ferradures i on hi haurà les eines necessàries per ferrar els cavalls; i un espai de neteja i gestió de residus. – Entreplanta: espai de servei amb una petita recepció, lavabos adaptats, armaris d´instal·lacions i arxiu per l´usuari. – Altell: espai d´exposició en vitrines dels teixits i brodats que vesteixen els cavalls i carruatges; espai amb cadires mòbils per a fer audiovisuals, presentacions... El projecte contempla que l´interior de la nau mantingui l´aspecte actual amb tancaments de maó vist, encavallades, subestructura i teules, com actualment. El vestíbul serà un espai diàfan i envidrat, tot permetent la visió des de l´exterior a l´interior i al pati enjardinat. Les mitgeres patiran transformacions en el nombre i mida de les seves obertures per dignificar-les com a façanes i ajustar-se als requeriments espacials i lumínics