RevESStim el tèxtil

dt., 02/18/2020 - 08:56

Sector tèxtil. La Jornada RevESStim el tèxtil vol acostar idees i pràctiques innovadores a les professionals i organitzacions del sector perquè siguin útils per a l’enfortiment dels seus projectes a través de ponències i espais d’intercanvi d’experiències.

Ha arribat el moment de reflexionar sobre com generar una escletxa de mercat i consciència dels consumidors/es per facilitar la sostenibilitat dels projectes del sector tèxtil que impulsen valors com la producció local, el treball digne, la reducció de l’impacte ambiental. La Jornada RevESStim el tèxtil vol acostar idees i pràctiques innovadores a les professionals i organitzacions del sector perquè siguin útils per a l’enfortiment dels seus projectes a través de ponències i espais d’intercanvi d’experiències.

Els conceptes clau de la programació de la jornada seran la sostenibilitat econòmica dels projectes, la sostenibilitat personal/vital de les emprenedores i la cura del medi ambient i l’impacte social, així com els elements que ens poden fer avançar com a sector.

Les ponències i projectes convidats ens donaran pistes sobre com es crea una marca de moda sostenible, com es pot fer una col·lecció amb pocs recursos, quines plataformes de venta existeixen, les formacions disponibles, etc.

La jornada serà un espai de treball, reflexió i intercanvi amb i entre professionals de diferents àmbits del sector tèxtil: dissenyadors/es de moda, emprenedors/es tèxtils, estudiants, empreses del sector, artesans/es i artistes tèxtils, organitzacions vinculades al consum responsable, grups de costura comunitaris, etc.

Els valors que s’impulsen des del sector tèxtil ètic i sostenible són el tret diferencial enfront a la indústria del “fast fashion” que produeix alts nivells de contaminació i explotació laboral arreu, però cal traçar una estratègia i actuar conjuntament. Parlem de sector des d’un imaginari d’agent amb capacitat d’incidència política i comunicativa, a la vegada que, sabent-ne la diversitat d’experiències i projectes que el conformen, convocades a la jornada, l’entenem també com un organisme viu que aglutina i genera potència però no encotilla ni escurça.

Participa-hi!