Mercat de Pagès a La Sagrera

dimarts, 2. febrer 2021 - 15:07

Impulsem el que fas. El Mercat de Pagès està organitzat pel Menjador Ca la Rosa

Al llarg dels mesos de gener, febrer i març es faran sis edicions d'aquesta trobada, dues cada mes. 

 

Les dates són les següents:

  • 10 i 24 de gener
  • 7 i 21 de febrer
  • 7 i 21 de març

El Mercat de Pagès està organitzat pel Menjador Ca la Rosa, cooperativa pel foment de l’agroecologia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa d’Economia Solidària de Sant Andreu.

Enguany Ca la Rosa està desenvolupant el projecte Àgora Pagesa que vol co-dissenyar, co-desenvolupar i  co-gestionar una plataforma de consum ciutadana socialment responsable, ètica, de proximitat i amb participació ciutadana, activant una xarxa de consum que comparteixi coneixement i recursos, així com es promogui el suport mutu entre les veïnes i veïns, productores que composen la xarxa. Amb suport municipal a través de Barcelona Activa, en el marc de la convocatòria d’ Impulsem el que Fas 2020.

La plataforma parteix del Mercat de pagès de la Sagrera on 10 productors de proximitat agroecològics disposen d’una parada cada dos diumenges. En el marc d’aquest projecte es treballa. conjuntament amb la comunitat de productors, repartidors i consumidors per a identificar les seves necessitats, interessos i recursos. Es volen aconseguir el següents objectius:

  • Crear un espai digital per a poder fomentar els beneficis de la compra agroecològica
  • Co-crear un programa d’activitats, tallers i activitats culturals  tant per a comunicar l’existència de la plataforma com per generar relat que defineixin les línies estratègiques del mercat de pagès generant  interès sobre la compra de circuit curt.

Impulsem El Que Fas  és una convocatòria d’ajuts de l’Ajuntament de Barcelona que, a través de Barcelona Activa, cerca millorar la situació socioeconòmica dels barris de la ciutat.