Espectacles. El cirurgià Marcos Hourmann puja a l’escenari per explicar per què va fer una eutanàsia.

Celebraré mi muerte és una obra de Marcos Hourmann, Alberto San Juan i Víctor Morilla, interpretada pel mateix Marcos Hourmann.

El 28 de març de 2005 la vida del cirurgià Marcos Hourmann va canviar per sempre. De matinada, una pacient de més de 80 anys va arribar al servei d’urgències de l’hospital on treballava. Presentava un gran patiment físic i el pronòstic només li donava unes hores de vida.

La pacient i la seva filla li van demanar que posés fi al seu patiment definitivament. En Marcos, saltant-se tots els protocols mèdics, li va injectar 50 mil·ligrams de clorur de potassi a la vena. Va morir al cap de pocs minuts. I Hourmann va fer quelcom que mai ningú no havia fet en aquest país: va deixar escrit a l’informe el que havia passat.

Pocs mesos després, en Marcos va rebre una notificació del jutjat: estava acusat d’homicidi. La família mai no el va denunciar, però l’hospital sí. Per aquella decisió podia passar fins a deu anys a la presó.

Ara el públic emetrà el veredicte.

Horaris


La mort il·legal

El 28 de març de 2005 la vida del cirurgià Marcos Hourmann va canviar per sempre. De matinada, una pacient de més de 80 anys va arribar al servei d'urgències de l'hospital on treballava. Sotmesa a un gran patiment físic, el pronòstic només li donava unes hores d'esperança de vida.

La pacient i la seva filla li van demanar que acabés definitivament amb el seu patiment. Marcos, saltant-se tot protocol mèdic, li va injectar 50 mg de clorur de potassi a la vena. Va morir als pocs minuts. I Hourmann va fer quelcom que mai no havia fet ningú en aquest país: va deixar escrit a l'informe què havia passat.

Pocs mesos després, Marcos rebia una notificació del jutjat: estava acusat d'homicidi. La família mai no el va denunciar, però sí l'hospital. Per aquella decisió podia passar fins a 10 anys a la presó.

Ara el públic emetrà el veredicte.

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Poblenou
Codi postal:
08005
Població:
Barcelona