Exposicions. Els allotjaments APROP es presenten a la ciutadania amb dos prototips d'habitatge que es mostren als Jardins d’Elisava.

Els Allotjaments de Proximitat Provisionals (APROP) són un model nou d’allotjaments de construcció ràpida, sostenible i de qualitat per fer front a l’expulsió de veïnat dels barris. L’Ajuntament de Barcelona presenta aquest projecte a la ciutadania amb una exposició temporal que es pot visitar als Jardins d’Elisava, al costat del Disseny Hub Barcelona, durant els mesos de juny i juliol.

La mostra exhibeix dos allotjaments d’aquest tipus, un d’un dormitori i un altre de dos, i permetrà conèixer els detalls, les característiques i les motivacions del projecte.
Aquesta exposició és gratuïta i d’aforament limitat. Es podran concertar visites guiades els dimecres i dijous a la tarda, i la resta de dies al matí, migdia i tarda. Per fer-ho, cal inscriure’s a exposicioaprop@bcn.cat.

Paral·lelament, s’ha organitzat un programa d’activitats relacionades amb l’habitatge, que es duran a terme a l’aire lliure. A partir del 21 de juny es farà un cicle de cinema a la fresca, tots els dijous a les 22.00 hores, on es projectaran les pel·lícules següents:

21 de juny: I, Daniel Blake (2016)
28 de juny: En construcción (2001)
5 de juliol: Techo y comida (2015)
12 de juliol: Cinco metros cuadrados (2011)
19 de juliol: Citizen Jane: Battle for the City (2016)
26 de juliol: El Umbral (2018)

Horaris


La mostra, que s'ubicarà durant els mesos de juny i juliol entre els carrers Badajoz i Àvila, al costat del Disseny Hub Barcelona, inclourà dos allotjaments d'aquest tipus, un d'un dormitori i un de dos, i permetrà conèixer tots els detalls, les característiques i motivacions del projecte.

L'exposició obrirà de 16.00 a 20.00 hores els dimecres i els dijous i podrà visitar-se entre les 10.00 i les 20.00 hores els divendres, dissabtes i diumenges. Coincidint amb la Barcelona Design Week, l'horari de la primera setmana serà de 10.00 a 20.00 hores, de dilluns a diumenge.

Es podran concertar visites guiades els dimecres i dijous a la tarda i la resta de dies al matí, migdia i tarda. Per fer-ho, cal inscriure's-hi escrivint a exposicioaprop@bcn.cat.

L'exposició, gratuïta i d'aforament limitat, també comptarà amb un seguit d'activitats relacionades amb l'habitatge que es duran a terme a l'aire lliure.

A partir del 21 de juny es farà un cicle de cinema a la fresca, cada dijous a les 22.00 h:
21 de juny: I, Daniel Blake (2016)
28 de juny: En construcción (2001)
5 de juliol: Techo y comida (2015)
12 de juliol: Cinco metros cuadrados (2011)
19 de juliol: Citizen Jane: Battle for the City (2016)
26 de juliol: El Umbral (2018)

Altres activitats
Dijous, 26 de juliol, de 19.00 a 20.30 hores. "Gentrificació: la pèrdua de veïnat a Barcelona" la xerrada versarà sobre la gentrificació, analitzarà la situació actual i debatrà com treballar de forma conjunta per fer front a l´expulsió de veïns i veïnes dels barris. Hi participaran Laia Ortiz, tinenta d´alcaldia de Drets Socials; David Bravo, arquitecte i assessor de l´Ajuntament de Barcelona; Anna Vergés, directora de l´Observatori Metropolità de l´Habitatge de Barcelona, i Irene Escorihuela, directora de l´Observatori Desc.

Passades les 21.00 hores es projectarà, per primera vegada a Barcelona, el documental El umbral, sobre sensellarisme.

Jardins d'Elisava

Adreça:
C Àvila, 171*173
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona