Situat al davant del Port Olímpic, el parc avança cap al mar en una corba amb vista sobre el passeig marítim. La plaça dels Voluntaris, els pals de les banderes dels països participants en els Jocs Olímpics i Cobi, la mascota dels jocs, evoquen l’esdeveniment esportiu.

Constitueix la part central de la continuïtat verda que, des del carrer del Doctor Aiguader, s’estén per sobre de la ronda del Litoral fins al parc de la Nova Icària. Seguint l’eix lineal que s’inicia al parc de les Cascades −el primer d’aquest llarg tram enjardinat−, la porta d’entrada al parc del Port Olímpic és un gran passeig de sauló amb una doble filera de pals, en els quals van onejar les banderes olímpiques.
En un dels costats del passeig, una gran pèrgola esdevé zona de descans amb bancs, jocs infantils i testos de terracota, en els quals llueixen plantes molt ornamentals. A l’altre costat, mirant cap al mar, s’inicia un ampli parterre ple d’arbres, arbustos i palmeres que, a mesura que avança, es va eixamplant generosament per donar pas a un gran espai semicircular amb camins, placetes, extensions àmplies de gespa i un llarguíssim i sinuós banc fet amb trencadís.

Titularitat:
Centre públic
Adreça:
Av Litoral, 9994
Districte:
Sant Martí
Barri:
la Vila Olímpica del Poblenou
Població:
Barcelona