La Barcelona Design Week d’aquest 2021 té com a lema Think, Design, Act, un missatge que pretén fer front als reptes actuals: pensar en clau de disseny, dissenyar i implementar noves solucions, models i entorns més sostenibles, econòmicament viables i enfocats a les necessitats reals de les persones.
A Sant Martí, el Disseny Hub Barcelona acull la majoria d’activitats que s’organitzen al districte (gairebé una vintena), sigui en el seu interior (pl. de les Glòries Catalanes, 37), o l’exterior (jardins d’Elisava). També en són escenaris el Centre Cultural La Farinera del Clot, amb una conferència sobre disseny i sostenibilitat; L’Idem, que celebra el seu 10è aniversari; Lagranja, amb xerrades sobre cuina i disseny; Montoya Gallery, amb una exhibició d’art en vidre bufat; ConnectHort, que celebra la 1a edició del Spicy Fest; el Restaurant Leka, amb un workshop; Palo Alto Barcelona i l’A-FAD.
Aquest any la BDW presenta com a novetat la Food Design Week, un programa especial d’activitats per acostar el food design a la ciutadania. Compta amb tallers, exposicions i xerrades per a tota mena de públics: famílies, professionals, estudiants i interessats/des en el món culinari. Entre altres, les persones assistents podran aprendre tècniques per combatre el malbaratament alimentari o endinsar-se a descobrir l’estreta relació de l’art i la gastronomia.
La Barcelona Design Week està organitzada per Barcelona Centre de Disseny i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Museu del Disseny i de FAD Foment de les Arts i el Disseny.