Batea, a la Terra Alta, és un dels municipis catalans que concentra un nombre més elevat d’hectàrees de vinya. És, de fet, un dels principals productors de vi i oli del país. Els seus productes han estat distingits per la seva qualitat en un gran nombre de certàmens i apareixen en moltes guies gastronòmiques.
Ara, en el marc d’un protocol de col·laboració signat entre els Ajuntaments de Batea i Barcelona, el públic barceloní podrà descobrir-los de prop en una fira al Port Olímpic, que tindrà lloc els dies 11 i 12 de desembre. Per la part barcelonina, l’acrod ha estat signat per Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda.
A la mostra hi participaran els projectes Família Torres, Vall de Vinyes, Celler Batea, Celler Arrufi, Viticultors Bateans, Celler la Botera, Vins Algars, La Bruixa dels Mudefes, Herencia Altés, Danica Vinos, celler laFou, Celler Tarroné, La Madre Vermouth; i Oli i olives Original i Querva cia. Alhora, les dues jornades comptaran amb actuacions musicals en directe.
La fira s’emmarca dins la campanya ‘Menja oli i beu vi de casa’, impulsada per l’Ajuntament de Batea conjuntament amb els cellers i cooperatives de la DO Terra Alta per reactivar aquests sectors després de la pandèmia.
Un Port Olímpic per a la ciutat i la ciutadania
El Port Olímpic és una aposta ferma de l’Ajuntament de Barcelona per a la transformació del litoral barceloní, amb la visió que reneixi com un nou espai de ciutat i un lloc de referència que connecti el mar amb la ciutat.
La recuperació de 10.000 m2 d’espai anteriorment ocupat pels locals d’oci nocturn al Moll de Mestral permet destinar-lo a nous usos com ara el passeig, la pràctica d’esports o esdeveniments i activitats adreçats a la ciutadania i visitants d’aquest espai emblemàtic de Barcelona.