Les participatives conferències de l'Urban Talks, al Disseny Hub Barcelona

01/11/2022 - 16:35 h

Poblenou Urban District organitza una nova edició, la 5a, del cicle de conferències Urban Talks, que se celebraran el 5 de novembre al matí a l'auditori del Disseny Hub Barcelona

Tornen Urban Talks, el cicle de conferències que vol obrir un debat amb la ciutadania sobre cultura i creativitat en relació a l’entorn urbà. Les trobades que proposa són una oportunitat única per dialogar sobre l’art, el patrimoni, l’economia, la tecnologia o la sostenibilitat amb professionals que han destacat per la seva activitat en aquests camps i ens permeten veure amb optimisme el futur de les ciutats.

LES URBAN TALK
Tindran lloc el 5 de novembre d’11 a 14 h
a l’auditori del Disseny Hub Barcelona (pl. Glòries Catalanes, 37).
Són d’accés lliure i gratuït (fins a completar aforament), en castellà,
i es poden seguir a Instagram / Youtube / Web PUD

Després d’haver explorat temes com la transformació del territori a través de l’art i la creativitat, l’impacte de les indústries culturals, la mutació dels territoris o els actors de la transformació urbana, En aquesta edició tornen sota el títol «post-espais» per debatre els  límits espacials de la cultura. Es farà revisant la figura del curator, analitzant l’espai postmediàtic i dialogant sobre la descentralització de les noves criptocooperatives de l’art.

TALK #1 / A les 11 h
WEB3 Autonomia creativa?
L’art contemporani ha viscut des de l’aparició de Duchamp al món de “les intencions”. L’obra d’art ja no era un compendi de tècniques i valoracions estètiques canòniques; passem de l’era de l’objectivitat a la subjectivitat i aquella màxima de “si algú diu que és una obra d’art, és una obra d’art”.
Participants: Frankie Pizá, moderador; Sabrina Bonini, fundadora de Cripto Es Cultura; Isabelita Virtual, directora creativa

TALK #2 / A les 12 h
Post-mitjans: Conversa amb ‘la nueva carne’
Abans d’Internet i la revolució dels mitjans, el criteri es trobava als llibres i a la premsa escrita; ara, el col·lapse de contextos i el barem de l’atenció han expandit la idea que una bona opinió es pot trobar a qualsevol lloc. Un compte de Twitter d’un conegut o un perfil d’Instagram on un meme coincideix amb allò que pensem és suficient per al comú de la població.
Participants: Frankie Pizá, moderador; Samuel Valiente, editor ‘la nueva carne’

TALK #3 / A les 13 h
Curators en context
La figura del curator pren encara més força que abans amb l’entrada de l’era digital, Internet i l’economia creativa; si tots som capaços de crear, distribuir i capitalitzar (ja sigui amb diners o atenció), la necessitat de filtres i curators que ordenin i interpretin allò que es genera al nostre voltant és fonamental. Però què mou un curator avui dia?
Participants: Frankie Pizá, moderador; Jorge Rodríguez Gerada, artista i curador; Enrique Radigales, artista i curador

L’organització és a càrrec de Poblenou Urban District, la galeria d’art contemporani i estudi de producció La Plataforma, i l’agència creativa Life In The Woods. Compten amb el Disseny Hub Barcelona com a col·laborador principal.