25N a Sant Martí: apaguem el masclisme!

12/11/2021 - 11:09 h

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Un cop més, les entitats del districte han organitzat gairebé una trentena d’actes durant tot el mes de novembre i part de desembre per commemorar la data.

El Districte de Sant Martí se suma a les reivindicacions feministes i dona suport al teixit associatiu que treballa dia a dia en la prevenció, l’acompanyament i l’atenció a les dones víctimes de la violència de gènere. D’entre les propostes programades, hi ha xerrades, tallers, documentals i exposicions, entre d’altres. Totes les activitats estan recollides en un desplegable editat per a l’ocasió:

El 25N a Sant Martí – Desplegable

L’acte principal està organitzat pel Districte i per la Regidoria de Feminismes i LGTBI. Es tracta del VI Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista. El lliurament dels guardons tindrà lloc dilluns 29 de novembre a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert.

Una de les activitats destacades d’enguany és el Festival Dona Crea – Crea Mujer II, que té la voluntat de donar veu a les dones en les arts escèniques. La Mercè Espelleta i l’Imma Manresa, creadores, actrius i artistes multidisciplinaris, organitzen el festival amb un programa de quatre obres escrites i interpretades per dones, del 25 de novembre al 16 de desembre.

La conscienciació  a les escoles, la millor eina de prevenció

Tot i que no consten en el desplegable, destaquem també el treball que diversos centres educatius estan realitzant per conscienciar l’alumnat en la prevenció d’aquests tipus de violències.

L’escola Vila Olímpica està realitzant conjuntament amb el Grup de Recerca i Centre de Serveis AFIN de la UAB. El projecte SexFAIN-APS està dirigit a tota la comunitat educativa del centre i té com a objectiu contribuir al desenvolupament d’una educació sexual afectiva integral que contempla el dret a la salut, la prevenció de violències, la diversitat sexual, l’equitat de gènere, el plaer i el benestar.

L’escola La Caixa està desenvolupant una activitat conjunta amb el projecte El latido de las mariposas amb el curs de 5è de Primària. S’hi treballa el respecte a les persones a través de la conversa i el diàleg, utilitzant les papallones com a símbol de coeducació.

I finalment, l’escola concertada Mare de Déu de Núria està duent a terme uns tallers dirigits a l’alumnat de 1r de Primària i 2n de Batxillerat sobre salut afectiva i sexual.