48h Open House Barcelona

20/10/2014 - 21:34 h

La cinquena edició del festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona se celebrarà els dies 25 i 26 d'octubre de 2014. Serà un cap de setmana de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus de formes i mides. A Sant Martí es podran visitar 16 edificis emblemàtics del districte.

L’Open House Barcelona és una de les principals cites que la ciutat de Barcelona té amb l’arquitectura.

Iniciar-se en l’arquitectura és un camí que no s’acaba. Cada any, la ruta traçada per l’Open House proposa destinacions noves: aquest 2014, més de 165 activitats us ajudaran a descobrir estils, tècniques i llenguatges constructius.

Com a novetats, cal destacar el recorregut històric per la volta catalana per mitjà de Vilassar de Dalt, com a ciutat convidada, i de l’arquitecte Rafael Guastavino. Aquest arquitecte, abans de triomfar exportant aquest sistema constructiu a Nova York, el va perfeccionar tècnicament i va aconseguir cobrir grans espais d’una manera excepcional, com el Teatre la Massa. En aquesta descoberta pel Maresme, també gaudirem dels forns romans de producció ceràmica del recinte arqueològic de la Fornaca i de l’edifici contemporani que els emmarca i protegeix.

L’Open Green engloba noves activitats, comissariades per especialistes del congrés World Sustainable Building 2014, la reunió mundial més important sobre edificació sostenible. Les propostes green posen a l’abast del públic no professional els avantatges de la construcció sostenible, sigui per millorar la qualitat de vida o bé per preservar el patrimoni.

Enguany, el festival torna a donar suport als professionals sumant-hi una iniciativa més, la promoció del mARQet d’Arquitectura, la fira dels joves arquitectes, organitzada per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC), membre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Amb motiu de l’èxit de l’edició anterior, Santa Coloma de Gramenet torna a aportar-hi la seva arquitectura. La ciutat metropolitana ofereix una magnífica vista del pla de Barcelona i obre els seus edificis de referència, com el recinte Torribera, el millor conjunt noucentista català, i com a novetat, l’auditori Can Roig i Torres, un excel·lent equipament que emergeix i s’adapta a un entorn de forta densitat.

Més informació