La 58a edició dels Premis Sant Martí distingeix persones i entitats dels barris de Sant Martí

27/05/2021 - 16:44 h

Participacio. El dimarts 1 de juny a la tarda tindrà lloc el reconeixement públic amb el lliurament dels premis corresponents a l'edició 2020, que va ser postergada, un acte que es podrà seguir en directe pel canal Youtube del Districte de Sant Martí

El dimarts 1 de juny a la tarda tindrà lloc el reconeixement públic amb el lliurament dels premis corresponents a l'edició 2020, que va ser postergada, un acte que es podrà seguir en directe pel canal Youtube del Districte de Sant Martí

La pandèmia de la covid-19 ha fet endarrerir els Premis Sant Martí corresponents a l’any 2020. Finalment, la 58a edició del certamen es va posar en marxa el febrer passat amb la publicació de les bases publicades al BOPB i finalitza aquest mes de juny amb el reconeixement públic de les entitats i persones guanyadores.

L’acte, que comptarà amb la dinamització del grup de teatre d’improvisació Impro Acatomba, tindrà lloc de manera telemàtica, i es podrà seguir en directe a les xarxes socials amb l’etiqueta #PremisSM20 i també pel canal youtube del Districte de Sant Martí, clicant l’enllaç següent:

L’acte de lliurament dels 58ns Premis Sant Martí, en directe

Aquestes distincions volen reconèixer el treball realitzat per entitats i la ciutadania del Districte que han tingut especial rellevància o han esdevingut d’interès públic. En l’edició que correspon a l’exercici del 2020, els Premis han correspost a l’activista veïnal Gabriel Monserrate Muñoz, el Club Esportiu Júpiter i el Menjador Solidari Gregal. A més s’han atorgat 5 Medalles Sant Martí.

Vuit distincions d’entre dotze propostes

Enguany, la convocatòria havia suscitat la presentació de fins a dotze propostes: tres per al Premi Sant Martí modalitat Individual, tres per al Premi Sant Martí modalitat de Col·lectiu, i una per a cadascuna de les següents categories: Premi Sant Martí modalitat Promoció econòmica, social o cooperativa, Medalla Cultural, Medalla Iniciativa Juvenil, Medalla Món del Treball i Medalla d’Argent.

El passat 12 d’abril, el Jurat dels Premis Sant Martí, un cop valorades totes les opcions presentades, van determinar la següent resolució:

Premi Sant Martí, modalitat Individual
Sr. Gabriel Monserrate Muñoz
Persona molt implicada amb el seu entorn veïnal, amb més de 100 anys la seva voluntat de fer barri s’ha demostrat de múltiples maneres. En els darrers anys ha dut a terme la seva empenta social a través del Casal de Gent Gran de Paraguai – Perú. Candidatura promPaoguda per l’Agrupació per la Protecció del Patrimoni.

Premi Sant Martí, modalitat de Col·lectiu
Club Esportiu Júpiter
Nascut al Poblenou però ubicat des del 1948 al cor de Sant Martí de Provençals, el club promou els valors de la pràctica esportiva entre els infants i els joves de la ciutat. També té una àmplia trajectòria d’obra social i solidària. Candidatura promoguda per la Coordinadora d’Entitats Eix Prim.

Premi Sant Martí, modalitat de Promoció Econòmica, Social o Cooperativa
Menjador Solidari Gregal
Principalment, atenen les necessitats alimentàries bàsiques i altres serveis de base integradora i comunitària a les persones més vulnerables del barri del Besòs i el Maresme. Candidatura promoguda per la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla Món del Treball
Celler Duran
Pels seus 75 anys de vida comercial al carrer Trinxant. Candidatura promoguda per la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla Iniciativa Juvenil
Casal de Joves del Clot i el Camp de l’Arpa
Per la seva trajectòria dinamitzadora entres les persones joves del barri i la seva implicació en la seva vida associativa. Candidatura promoguda per la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla Esportiva
Sr. Jordi de la Riva Aguado
Per la seva implicació en l’ensenyament dels escacs a infants i joves des de les escoles i les entitats. Candidatura promoguda per la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla Cultural
Sr. Rikki Arjuna
Per la seva trajectòria amb el grup musical Xiula i amb el grup de teatre Jove Calassanç Teatre. Candidatura promoguda per la Federació d’Entitats Clot – Camp de l’Arpa.

Medalla d’Argent (50 anys)
Esbart Sant Jordi del Foment Martinenc
Pels seus 50 anys dedicats a la dansa catalana des de l’escenari del Foment Martinenc. Candidatura promoguda per la pròpia entitat.

L’acte de lliurament dels guardons, en directe!

El reconeixement públic dels guardonats i guardonades dels 58ns Premis Sant Martí es durà a terme el dimarts 1 de juny en un acte que es podrà seguir en directe pel canal de Youtube del Districte a partir de les 18 h. Comptarà amb la presència del regidor de Sant Martí, David Escudé, i la presidenta del Consell del Districte, Marilén Barceló, entre d’altres.

A més, l’entrega de premis estarà amenitzada amb la intervenció artística del grup de teatre improvisat Impro Acatomba, els membres del qual estan vinculats amb l’Escola d’Actors de Barcelona situada a la Cooperativa La Formiga Martinenca.