Acaba la implantació de la xarxa de bus d'altes prestacions

31/10/2018 - 08:46 h

Mobilitat i transports. A partir del 26 de novembre començaran a circular cinc noves línies més, dues de les quals passen per Sant Martí: la V23 i la V25

El 26 de novembre començaran a circular les darreres cinc línies de la nova xarxa de bus d'altes prestacions. D'aquestes, dues passen per Sant Martí: la V23 i la V25. D'aquesta manera se'n culmina la implantació després de set anys.

La darrera fase d’implantació de la infraestructura d’altes prestacions d’autobús inclou una línia horitzontal i tres de verticals que completen el conjunt de les 28 línies de la nova xarxa.

Pel districte de Sant Martí passaran dues línies:

  • V23. Nova Icària – Can Marcet: Amb un recorregut de 19,5 quilòmetres, la nova línia travessa els districtes de Sant Martí, l’Eixample, Horta-Guinardó i Nou Barris. Línies de referència: 39 (modificada) i 92 (substituïda).
  • V25. Nova Icària – Horta: Aquesta línia té 16,3 quilòmetres i fa una part important del seu recorregut per l’avinguda Meridiana i el passeig de Maragall. Línies de referència: 45 i 92 (substituïdes).

Les altres tres noves línies són:

  • H2. Avinguda d’Esplugues – Trinitat Nova:  Amb un recorregut de 25,5 quilòmetres, la nova línia circularà per la part alta de la ciutat principalment al llarg de la ronda de Dalt. Línia de referència 60 (modificada).
  • V1. Granvia l’Hospitalet – Avinguda d’Esplugues: Aquesta línia té 14 quilòmetres i fa un recorregut que creua l’avinguda Diagonal, passa per la Ciutat de la Justícia i s’endinsa en l’Hospitalet de Llobregat. Línia de referència: 54 (modificada).
  • V19. Barceloneta –  Plaça d’Alfons Comín: De la platja a la muntanya en un recorregut de 25,4 quilòmetres a través d’algunes zones emblemàtiques de la ciutat com l’Arc de Triomf i la Sagrada Família. Línies de referència: 39 i 55 (modificades) i 92 (substituïda).

Un cop estigui en funcionament el 100% de la xarxa d’altes prestacions, donarà servei al 60% dels usuaris d’autobús, amb 460.000 viatgers en dies feiners.

Modificacions a la xarxa de bus

Per ajustar el servei de transport públic en superfície, el desplegament de la xarxa comportarà variacions en altres línies de la infraestructura d’autobús: H6, H8, H10, V13, 39, 47, 54, 55 i 60.

A més, se substituirà la línia 45 per la V25 i la 47, i la línia 92 per la V19 i V23.

Més informació per guiar els usuaris

A partir del 19 de novembre un equip de 170 informadors que es trobaran en parades, autobusos, intercanviadors i equipaments com centres de gent gran o escoles explicaran als viatgers els canvis a la xarxa d’autobús.

Un servei de bus més eficient i adaptat al present

La implementació de la xarxa de bus d’altes prestacions, recollida al Pla de mobilitat urbana 2013-2018, s’ha executat al llarg de set anys i és la reorganització del transport públic en superfície més important que s’ha fet mai a la ciutat.

El servei, adaptat a les necessitats del segle XXI, millora la cobertura territorial, la connexió entre línies, el temps d’espera i de viatge, i la freqüència de pas en els dies feiners, amb intervals d’entre 5 i 8 minuts, de 7.00 a 21.00 hores.

Més servei de proximitat

La xarxa de proximitat es reforçarà amb la incorporació de 66 nous vehicles a les línies convencionals 13, 91 i 97 a partir del 5 de novembre, i pròximament a les línies de barri 133 i 135.

A més, es faran actuacions per millorar el servei amb l’habilitació d’11 quilòmetres més de carril bus, l’adaptació de cruïlles i treballs en 237 parades, entre altres.

Tota la informació sobre la xarxa de bus d’altes prestacions i els canvis en la infraestructura d’autobusos es pot consultar en aquest enllaç.