Acte de commemoració del Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit

21/11/2021 - 17:16 h

homenatge. S'ha dut a terme el tercer diumenge de novembre en el monument instal·lat en el seu honor, al costat del passeig Marítim de Nova Icària.

Com cada tercer diumenge de novembre, la ciutat de Barcelona commemora el Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit al monument instal·lat en el seu honor al costat del passeig Marítim de Nova Icària.

L’Assemblea General de l’ONU, va declarar el tercer diumenge de novembre el Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accident de Trànsit.

És per això que aquest diumenge la ciutat de Barcelona ha commemorat la diada en un acte celebrat aquest diumenge 21 de novembre al monument memorial de les víctimes de trànsit,al costat del passeig Marítim de Nova Icària, entre els barris de la Vila Olímpica del Poblenou i el Poblenou.

Hi han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’Intendent Major Pedro Velázquez, i representants de les Associacions de Víctimes de Trànsit P(A)T i Stop Accidents.

En el que portem d’any han mort 11 persones en sinistres de trànsit a la ciutat de Barcelona: set motoristes, dos conductors de vehicles de mobilitat personal, un conductor d’autobús i un vianant que va ser atropellat per un turisme.

Memorial en record de les víctimes de trànsit

El monument, instal·lat en una zona enjardinada al costat del passeig Marítim de Nova Icària i l’espigó del Bogatell, és un banc d’acer d’11 metres de longitud amb un seguit de lletres encunyades que recullen una part del poema Cançó de la mort callada, de Salvador Espriu. El fragment que s’hi pot llegir, amb la projecció de les ombres quan hi toca el sol, és el següent:

I sento com la muda
mort dels homes s’emporta
el meu do de paraules:
esdevé pur silenci
el meu dolor

La frase escollida vol evidenciar que les víctimes d’un accident no són només les persones que hi moren, sinó també els seus familiars i amics.

Les principals associacions de víctimes d’accidents de trànsit, P(A)T i STOP Accidents, havien demanat a l’Ajuntament de Barcelona la instal·lació d’un espai memorial en record de les víctimes d’accidents de trànsit.

Més informació