Afectacions a la circulació de busos pels talls de carrers per a vianants durant el cap de setmana

22/05/2020 - 20:27 h

Covid-19. Amb l'objectiu d'afavorir els itineraris segurs per a les persones que van a peu, es tallen al trànsit diverses vies principals els dissabtes, diumenges i festius de 9 a 21 h, cosa que afecta el recorregut de diverses línies d'autobús

Amb l'objectiu d'afavorir els itineraris segurs per a les persones que van a peu, es tallen al trànsit diverses vies principals els dissabtes, diumenges i festius de 9 a 21 h, cosa que afecta el recorregut de diverses línies d'autobús  

En el marc de les mesures per afavorir que la ciutadania pugui sortir a passejar i fer activitat esportiva a prop del seu domicili de forma segura, s’augmenta l’espai reservat al vianant de manera segura i per poder respectar les distàncies entre persones, amb l’obertura per a la ciutadania de 7 grans àmbits de la ciutat per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva.

Aquests espais quedaran lliures de la circulació de vehicles, de les 9 a les 21 h, cosa que afectarà el recorregut habitual de fins a 33 busos que circulen per aquestes zones en cap de setmana.

LÍNIES DELS BARRIS DE SANT MARTÍ AFECTADES
H10, en el seu extre final de pl. de Sants, i al seu pas pel c. Mallorca
6, en l’entorn dels carrers Bailèn i Roger de Flor
126, en direcció Sagrera, al seu pas per Cantàbria i Santander
V31, en direcció la Mar Bella, en l’entorn dels carrers Cantàbria i Santander
V23, al seu pas per Arquitecte Sert en direcció Nova Icària

Vegeu els detalls de totes les línies afectades, segons els àmbits, a continuació:

GRAN DE GRÀCIA
De pl. Nicolás Salmerón al c. Nil Fabra
Les línies 22 i 24 veuran afectades el seu recorregut en direcció al Carmel. Des de pg. Gràcia amb Diagonal haurà de modificar el seu recorregut per Diagonal, via Augusta, riera de Cassoles i plaça Lesseps, on recuperarà el seu recorregut habitual. En direcció pl. Catalunya no hi haurà afectació.
La línia 114, direcció Gràcia, modificarà el seu recorregut des de Torrent de l’Olla amb Ros de Olano, donat que continuarà per Torrent d’Olla, carrer de Còrsega, carrer de Pau Claris, avinguda Diagonal, via Augusta i travessera de Gràcia, on recupera el seu recorregut. En direcció Can Baró no té cap afectació.
La línia V17, no es veu afectada en direcció Port Vell, però si en direcció Vall d’Hebron: des de Roger de Llúria amb avinguda Diagonal modifica el seu recorregut per avinguda Diagonal, via Augusta, Riera de Cassoles i plaça Lesseps, on recupera de nou el seu recorregut.

EIX CREU COBERTA – SANTS
Entre pl. Espanya i c. Arizala
La línia 52 es veurà afectada en ambdues direccions. En direcció plaça Catalunya canviarà el recorregut des de la Carretera de Sants amb avinguda Madrid, continuant per avinguda Madrid, carrer Berlin, carrer  Numancia, carrer  Tarragona  i fins a plaça d’Espanya, on recupera el seu recorregut habitual.En direcció Collblanc, des de plaça d’Espanya modifica el seu recorregut pels carrers de Tarragona, Viriat, Comtes de Belloc, avinguda Madrid i carrer d’Arizala, on recupera el seu recorregut.
La línia H10, en direcció plaça de Sants, queda escurçat el seu recorregut a plaça de Joan Peiró (parada 3643), mentre en direcció Olímpic de Badalona, des del punt de limitació a la plaça de Joan Peiró, la resta del recorregut no te cap afectació en direcció Badalona.
La línia V5, no es veu afectada en direcció Pedralbes però si en direcció Mare de Déu del Port: des del carrer de Joan Güell amb avinguda Madrid, la línia modifica el seu recorregut continuant per avinguda Madrid, carrers de Berlin, Numancia, Tarragona, Consell de Cent i Moianès, on recupera el seu recorregut habitual.
La línia D20 es veu afectada en ambdós sentits. En direcció passeig Marítim, des de Carretera de Sants amb avinguda Madrid modifica el seu recorregut i continua per avinguda Madrid, carrers de Berlin, Numancia, Tarragona, plaça d’Espanya i avinguda del Paral·lel, punt on recupera el seu recorregut. En direcció Ernest Lluch, des de plaça d’Espanya modifica el seu recorregut pels carrers de Tarragona, Viriat, Comtes de Belloc, avinguda Madrid i carrer d’Arizala, on recupera el seu recorregut.

VIA LAIETANA
Entre pl. Urquinaona i pl. Antonio López
La línia 47, direcció Canyelles, modifica el seu recorregut des de Pau Vila per avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, ronda Sant Pere i carrer de Roger de Llúria, on recupera el seu recorregut. Pel què fa direcció passeig Marítim, des de plaça d’Urquinaona modifica el seu recorregut pel carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, passeig de Picasso, avinguda del Marquès de l’Argentera, Pla de Palau, plaça de Pau Vila i passeig de Joan de Borbó, on recupera el seu recorregut.
La línia 120, direcció Arc de Triomf, des de plaça Pau Vila modifica el seu recorregut per avinguda de Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, on efectua un canvi de sentit a passeig Lluís Companys, carrer de Comerç i passeig de Picasso. Direcció Manso, des de passeig de Picasso, avinguda Marquès de l’Argentera, Pla de Palau, passeig d’Isabel II i carrer Fusteria on recupera el seu recorregut.
La línia V15, direcció Josep Garí, des de Pau Vila modifica el seu recorregut per avinguda Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, ronda Sant Pere i passeig de Gràcia on recupera el seu recorregut. Direcció Barceloneta, des del carrer Fontanella amb via Laietana modifica el seu recorregut per plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, passeig de Picasso, avinguda Marquès de l’Argentera, Pla de Palau, plaça Pau Vila i passeig de Joan de Borbó, on recupera el seu recorregut.
La línia V17, direcció Vall d’Hebron, des de pas sota Muralla amb passeig de Colom, modifica el seu recorregut per passeig d’Isabel II, Pla de Palau, avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys, ronda Sant Pere i carrer de Roger de Llúria, on recupera el seu recorregut. Direcció Port Vell, des de Pau Claris amb via Laietana modifica el seu recorregut per plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig Lluís Companys, passeig de Picasso, avinguda del Marques de l’Argentera, Pla de Palau, plaça de Pau Vila  i Moll d’Espanya, on recupera el seu recorregut.

PASSEIG DE SANT JOAN
Entre trav. Gràcia i rda. Sant Pere
La línia 6, en direcció Poblenou, es modifica el recorregut, des d’avinguda Diagonal amb carrer Bailèn, per Bailen i gran via de les Corts Catalanes, on recupera el seu recorregut. En direcció Girona, des de gran via de les Corts Catalanes, amb Roger de Flor, modifica el seu recorregut per Roger de Flor cap avinguda Diagonal, on recupera el seu recorregut.
La línia 19, direcció Sant Genís, des de carrer de Trafalgar amb carrer de Girona, modifica el seu recorregut pels carrers de Girona i València, per recuperar-lo de nou en el seu circuit habitual; mentre en direcció plaça Catalunya, des del carrer Lepant amb  carrer de Mallorca, modifica el seu recorregut pels carrers de Lepant, Aragó, Bailèn, Ali Bei i ronda Sant Pere, on recupera el seu recorregut.
La línia 33, direcció Zona Universitària, des de carrer Mallorca amb carrer de Lepant, modifica el seu recorregut per Lepant i avinguda Diagonal, mentre no té afectació en direcció la Verneda.
La línia 34, direcció Manuel Girona, des del carrer de Mallorca amb carrer de Lepant, modifica el seu recorregut per Lepant i avinguda Diagonal. No té afectacions de recorregut direcció Virrei Amat.
La línia 39, direcció plaça Catalana, des de carrer Rosselló amb passeig de Sant Joan modifica el seu recorregut continuant pels carrers de Rosselló, Roger de Flor, travessera de Gràcia, Joaquim Ruyra, Pi i Margall i Escorial, on recupera el seu recorregut habitual. Direcció plaça Catalunya no té afectació.
La línia 47, direcció Canyelles, des de carrer Rosselló amb passeig de Sant Joan modifica el seu recorregut continuant pels carrers de Rosselló, Roger de Flor i Indústria, on recupera el seu recorregut. En direcció passeig Marítim, des de Sant Antoni Maria Claret amb Nàpols modifica el seu recorregut pels carrers de Nàpols i Còrsega, on recupera el seu recorregut.
La línia 114 no té afectació en direcció Gràcia, però si en direcció Can Baró: des de travessera de Gràcia amb el passeig de Sant Joan, s’anul·la el recorregut que realitza pel mateix passeig Sant Joan  i continua circulant per la travessera de Gràcia, per recuperar el seu recorregut.
La línia H8, en direcció al Bon Pastor, des del carrer de Rosselló amb passeig de Sant Joan modifica el seu recorregut continuant pels carrers de Rosselló, Roger de Flor i Indústria, on recupera el seu recorregut. En canvi, en direcció al Camp Nou, des del carrer de Sant Antoni Maria Claret amb carrer de Nàpols modifica el seu recorregut pels carrers de Nàpols i Còrsega, per després prosseguir pel seu recorregut habitual.
La línia V19, en direcció Josep Garí, des de passeig de Lluís Companys amb avinguda Vilanova, modifica el seu recorregut i passa per avinguda Vilanova, carrer de Roger de Flor, travessera de Gràcia, carrer de Padilla, plaça d’Alfons X i carrer de Praga, on recupera el seu recorregut. En direcció Barceloneta, des de ronda del Guinardó, amb Pi i Margall, modifica el seu recorregut pel carrer de Lepant, l’avinguda Meridiana i el passeig de Pujades.
La línia D50, direcció Ciutat Meridiana, des de la gran via de les Corts Catalanes, amb passeig de Sant Joan, modifica el recorregut continuant per gran via de les Corts Catalanes, i els carrers de Sicília i València, on recupera el seu recorregut. En direcció l’av. Paral·lel, des del carrer Lepant amb Mallorca prosseguirà pels carrers de Lepant, Aragó, Bailèn, Ali Bei i ronda de Sant Pere, on recupera el seu recorregut.
La línia H10, no modifica recorregut direcció Badalona, però si direcció plaça de Sants: des del carrer de Mallorca amb Lepant es modifica el seu recorregut per Lepant, Aragó, Girona i Mallorca.

EIX PG. FABRA I PUIG – ONZE DE SETEMBRE
Entre Llobregós i Josep Soldevilla
La línia 11, en direcció Roquetes, modifica el seu recorregut des de carrer Sant Adrià amb Segre, per Segre (sentit Besòs), passeig de Torres i Bages, passeig de Santa Coloma, avinguda Meridiana, Pintor Alzamora i Pi i Ferrer, on recupera el seu recorregut habitual. No té afectacions en direcció Trinitat.
La línia 34, en direcció Virrei Amat, es limita el seu recorregut al carrer Berenguer de Palou amb Pare Manyanet. Així doncs, en direcció passeig Manel Girona, des d’aquest punt de limitació, modifica el seu recorregut per Pare Manyanet (sentit muntanya) on recupera el seu recorregut habitual al carrer de la Sagrera.
La línia 82, en direcció Virrei Amat: des de Pi i Molist amb plaça de Virrei Amat es modifica el seu recorregut per l’avinguda dels Quinze i Costa i Cuixart. En direcció Torre Baró, des d’aquest punt modifica el seu recorregut pels carrers d’Escòcia, Arnau D’Oms, Deià i passeig Verdum, des d’on prosseguirà amb el seu circuit habitual.
La Línia 47, en direcció Canyelles, des del carrer d’Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig, la línia es desvia pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià i passeig Verdum, on recupera el seu recorregut. En direcció passeig Marítim no té afectació.
La línia 122, en direcció Fabra i Puig, des de Montant amb plaça Olof Palme es produeix la limitació del recorregut de la línia. Direcció Canyelles, des d’aquest punt continua per Aneto per recuperar el seu recorregut. Se suprimeix el recorregut des d’avinguda Meridiana a Turó de la Peira.
La línia 126, en direcció Sagrera: des de passeig Torres i Bages amb Sant Adrià, modifica el seu recorregut per Sant Adrià, Fra Juniper Serra, Santander, Cantàbria, Pont del Treball, Clara Zetkin i carrer de la Sagrera on recupera el seu recorregut. I en direcció Trinitat Vella, des del c. Garcilaso amb av. Meridiana modifica el seu recorregut per l’av. Meridiana direcció Fabra i Puig, on recupera el seu recorregut.
La línia 133, en direcció Sant Andreu Arenal, limitació del recorregut de la línia al carrer Sant Adrià amb Segre. En direcció Baró de Viver: des del punt de limitació modifica el seu recorregut per Segre (en sentit Besòs), passeig Torres i Bages on recupera el seu recorregut.
La línia H2, en direcció Trinitat Nova, des de carrer Dante Alighieri amb passeig de Maragall modifica el seu recorregut per passeig de Maragall (sentit muntanya), Tajo, Lisboa, Porto, plaça de l’Estatut, plaça Botticelli, avinguda de l’Estat de Catalunya, passeig de la Vall d’Hebron, plaça Karl Marx i passeig Valldaura, on recupera el seu recorregut. En direcció avinguda d’Esplugues, sense afectació.
La línia H6, en direcció Onze de Setembre, limitació del recorregut al carrer Virgili amb carrer de la Sagrera. Cap a Zona Universitària: des del punt de limitació al carrer de Virgili amb carrer de la Sagrera, modifica el seu recorregut per Gran de la Sagrera, Garcilaso, Garcilaso, avinguda Meridiana, Felip II, Garcilaso i ronda del Guinardó, on recupera el seu recorregut.
La línia H8, en direcció Camp Nou, des de carrer de l’Havana amb Sant Adrià, modifica el seu recorregut a Sant Adrià (sentit mar), Fra Juniper Serra, Santander, Cantàbria, Pont del Treball, Clara Zetkin i carrer de la Sagrera on recupera el seu recorregut habitual. No té afectació en direcció Bon Pastor.
La línia D40, en direcció Via Favència, des d’Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig es desvia continuant pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià i passeig Verdum, on recupera el seu recorregut. En direcció plaça Espanya no té afectació.
La línia D50, en direcció Ciutat Meridiana, des de Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig, es desvia pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià i passeig Verdum, on recupera el seu recorregut. No hi ha afectació en direcció avinguda del Paral·lel.
La línia V27, en direcció al passeig Marítim, des de passeig de Fabra i Puig amb Cartellà, la línia es desvia prosseguint pels carrers Cartellà i Costa i Cuixart, on recupera el seu recorregut. En direcció Canyelles, des d’Arnau d’Oms amb passeig de Fabra i Puig el desviament es fa pel carrer d’Arnau d’Oms, Deià, passeig de Verdum i passeig de Valldaura, on recupera el seu recorregut.
La línia V29, en direcció Roquetes, des de l’avinguda Meridiana amb Fabra i Puig continua per l’avinguda Meridiana, Pintor Alsamora, Escultor Ordóñez, Deià i passeig de Verdum, on recupera el seu recorregut. En direcció Diagonal Mar no té cap afectació.
La línia V31, en direcció Mar Bella, des de Sant Adrià amb Josep Soldevilla, modifica el seu recorregut i continua per Sant Adrià, Fra Juniper Serra, Santander i Prim, on recupera el seu recorregut. En direcció Trinitat Vella, sense afectació.

MUNTANYA DE MONTJUÏC
La línia 13, en direcció Parc Montjuïc, estarà afectada per dos talls: a avinguda Maria Cristina (des de plaça d’Espanya modifica el seu recorregut per gran via de les Corts Catalanes, carrer Química i Mare de Déu del Port) i a Jocs del 92 (servei limitat al carrer Foc amb Jocs del 92). Per altra banda, en direcció Sant Antoni, també tindrà dos talls: a Jocs del 91 (des de la limitació del servei de bus al carrer Jocs del 92-carrer Foc, recupera el seu recorregut fins al carrer Foneria) i al carrer Foneria (des de Ferrocarrils Catalans amb Foneria modifica el recorregut continuant per Ferrocarrils Catalans, plaça de les Matemàtiques, carrer de la Mineria, gran via de les Corts Catalanes i plaça d’Espanya, on recupera el seu recorregut).
La línia 55, en direcció Parc Montjuïc, el servei de bus queda limitat al carrer Lleida amb carrer de Tamarit (parada 1369). Mentre, en direcció plaça d’Urquinaona, des del punt de limitació al carrer Lleida-carrer de Tamarit, la resta del recorregut no te cap afectació en direcció a la plaça d’Urquinaona.
La línia 125, en direcció al Parc de Montjuïc, des del carrer Segura modifica el seu recorregut per Jocs del 92 i Pedrera de Mussol, on es limitarà el servei de bus. En direcció la Zona Franca, des d’aquest punt de limitació, la resta del recorregut no te cap afectació en direcció a la Zona Franca.
Se suprimeix el servei de la línia 150.

AVINGUDA DEL LITORAL
Entre pl. Voluntaris i c. Selva de Mar
Aquest tall afecta la línia V23 en direcció Nova Icària: des d’Arquitecte Sert amb l’avinguda Icària, la línia modifica el seu recorregut per avinguda Icària, Bisbe Climent, Carmen Amaya i Jaume Vicenç i Vives, on recupera el seu recorregut.

PG. PI I MARGALL
De rda. Guinardó a pl. Joanic
La línia 114, en direcció Can Baró, des de Legalitat amb Alegre de Dalt modifica el seu recorregut per Pau Alsina i Camèlies, on recupera el seu recorregut. En direcció Gràcia, des del carrer de Sardenya amb Camèlies, modifica el seu recorregut continuant pels carrers de Sardenya, Providència, Alegre de Dalt i Encarnació, on recupera el seu recorregut habitual.
La línia V19, en direcció Josep Garí, des de passeig de Lluís Companys amb avinguda Vilanova modifica el seu recorregut per l’avinguda de Vilanova, el carrer de Roger de Flor, la travessera de Gràcia, el carrer de Padilla, la plaça d’Alfons X i el carrer de Praga, on recupera el seu recorregut. En direcció la Barceloneta, des de la ronda del Guinardó amb Pi i Margall, modifica el seu recorregut pels carrers de Lepant, avinguda Meridiana i passeig de Pujades, on recupera el seu circuit habitual.