La línia H16 utilitzarà quatre nous vehicles articulats 100% elèctrics | Sant Martí

La línia H16 utilitzarà quatre nous vehicles articulats 100% elèctrics

14/05/2018 - 20:17 h

mobilitat. A punt, el primer dels quatre autobusos elèctrics de gran capacitat que l'any passat TMB va contractar amb amb càrrega ràpida per pantògraf en els extrems de la línia

A punt, el primer dels quatre autobusos elèctrics de gran capacitat que l'any passat TMB va contractar amb amb càrrega ràpida per pantògraf en els extrems de la línia

El fabricant basc d’autobusos Irizar està enllestint el primer dels quatre vehicles articulats totalment elèctrics de què consta el contracte adjudicat l’any passat per TMB. El nou autobús tindrà un aspecte estèticament molt modern que atorgarà un confort superior als usuaris i una imatge sorprenent al vianant.

El ritme de treball a la fàbrica d’Aduna, a Guipúscoa, especialitzada en electromobilitat, fa preveure que aquest autobús de 18 metres i tecnologia avançada arribarà a Barcelona les pròximes setmanes, mentre que el lliurament dels altres tres s’anirà produint de manera progressiva fins al 29 de juny vinent.

Al mateix temps Solaris ha d’enviar els tres Urbino 18 E contractats en el mateix concurs. Tots set seran de càrrega ràpida per pantògraf i estaran destinats a la línia H16 (del pg. de la Zona Franca al Campus Diagonal-Besòs), on ja circulen els dos Solaris articulats que van participar en el projecte europeu ZeEUS.

Mentrestant, l’operador de Sant Sebastià, Dbus, ha mostrat un cotxe semblant, tot i que amb altres colors i acabats, que tindrà a prova durant sis mesos. La premsa local l’ha considerat un exponent del “transport del futur”.

Més informació