Alumnes de l'Institut Juan Manuel Zafra, finalistes del Repte Barcelona Dades Obertes

11/04/2019 - 08:44 h

Smart City. Han elaborat un dels vuit projectes que competiran per guanyar el premi a la millor proposta, que s’anunciarà el 8 de maig

S’anuncien els projectes finalistes del Repte Barcelona Dades Obertes, vuit propostes que l’alumnat de vuit centres educatius de Barcelona ha elaborat a partir de la informació del web municipal de dades obertes. El projecte guanyador s’anunciarà en un gran acte final el 8 de maig.

La segona edició del Repte Barcelona Dades Obertes s’acosta a la fase final amb la publicació dels projectes finalistes, vuit propostes que han elaborat els escolars dels centres educatius següents:

L’alumnat que ha desenvolupat els treballs exposarà els projectes en un gran acte final que se celebrarà el 8 de maig, i on s’hi anunciarà la proposta guanyadora.

Repte Barcelona Dades Obertes

Amb l’objectiu d’estimular la investigació sobre la ciutat i els seus habitants a través de les dades obertes, el Repte Barcelona Dades Obertes proposa als centres educatius que encoratgin els estudiants de tercer i quart d’ESO i cicles formatius a desenvolupar anàlisis mitjançant l’ús de la tecnologia i els recursos digitals. El portal Open Data conté més de quatre-cents conjunts de dades (datasets) amb informació sobre territori, població, ciutat i serveis, administració i economia i empresa que s’actualitzen periòdicament.