Ampli seguiment de Sant Martí de Circ

11/07/2018 - 22:46 h

Cultura i lleure. Fins a 3000 persones han participat de les propostes que oferia la segona edició del festival de les arts de carrer que acull el Besòs i el Maresme

Fins a 3000 persones han participat de les propostes que oferia la segona edició del festival de les arts de carrer que acull el Besòs i el Maresme

El Sant Martí de Circ, una iniciativa de l’Assoc. de Professionals de Circ de Catalunya APCC que va engegar el 2017, ha tancat la seva 2a edició amb l’èxit d’haver arribat a 3.000 assistents i participants que han gaudit dels sis espectacles i els dos tallers de circ organitzats durant el passat cap de setmana al barri del Besòs i el Maresme.

La programació de circ s’ha concentrat al voltant de l’antic cinema Pere IV, al carrer d’Alfons el Magnànim. Tant els espectacles, que han apostat pel petit format per afavorir la proximitat amb el públic, com els tallers, destinats especialment als més petits, han estat gratuïts.

La direcció artística ha estat novament encarregada la la cooperativa d’artistes CoopdeCirc, que ha fomentat l’objectiu d’enfortir els lligams de proximitat amb el barri que acull la seva oficina i La Central del Circ, equipament que gestiona. A l’hora d’elaborar la programació, ha tingut en compte la paritat de gènere i hi hagut presència equilibrada entre homes i dones.

El festival ha format part del programa d’activitats d’Estiu al Barri i ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica del Pla de Barris, que se suma a la de l’APCC.  També han col·laborat en aquesta edició La Central del Circ, Fira Trapezi, Cíclicus i l’espai de circ Cronopis.

Programació gratuïta i familiar

El Sant Martí de Circ s’ha consolidat en la seva segona edició mantenint el petit format amb un total de quatre espectacles, un itinerant i un cabaret. S’han ampliat els tallers de circ, que han estan programats els dos dies perquè els més petits poguessin conèixer diferents disciplines de circ com els malabars, el trapezi o l’equilibrisme.

Sant Martí de Circ ha acollit una programació per a totes les edats, que recull les diferents línies artístiques del circ que es fa actualment. En la majoria dels casos s’ha tractat d’artistes joves, com les companyies catalanes Hotel Iocandi (amb ‘Esquerdes’) o Vöel, i d’altres de l’estat espanyol com Faltan 7 (amb ‘Express’), Los Barlou (amb ‘Set up’), els xanquers de Todozancos i Irene de Paz (amb ‘La Madeja’), però el festival també ha acollit artistes de llarga trajectòria, com la funambulista Los Barlou, Guga i Silvia i Ramiro Vergaz.

El Sant Martí de Circ va acabar amb el Cabaret, presentat per la companyia La Bien Querida, i amb les actuacions de cia Vöel amb acrobàcies aèries; la companyia Du’k’to amb acrobàcia a terra i dansa; Guga i Sílvia amb el seu número d’equilibrisme i acrobàcia; Juana Beltrán, especialista en verticalisme i Ramiro Vergaz, expert en malabars.