Arquitectes i enginyers d'arreu del món estudien i repensen les superilles

02/08/2023 - 19:42 h

urbanisme i infraestructures. L'edició d'enguany de la Student Week de ZIGURAT Institute of Technology ha convocat més de 140 professionals de l'arquitectura i l'enginyeria per repensar les superilles a través de workshops i visites a empreses

L'edició d'enguany de la Student Week de ZIGURAT Institute of Technology ha convocat més de 140 professionals de l'arquitectura i l'enginyeria per repensar les superilles a través de workshops i visites a empreses

La Student Week de Zigurat d’enguany va tenir lloc la darrera setmana de juliol i va comptar amb la participació de més de 140 estudiants internacionals. La proposta els oferia l’oportunitat de treballar en comunitat al voltant d’un workshop centrat en les superilles, un dels projectes més destacables de la ciutat.

Enteses com una iniciativa revolucionària que ha captat l’atenció mundial, les superilles han estat el tema central d’una trobada en què els participants han tingut l’oportunitat d’explorar-les a través d’una visita que ha comptat amb les explicacions de la Neda Kostandinovic i de l’Ariadna Miquel, de l’Ajuntament de Barcelona. Igualment han comptat amb les aportacions de Luis J. de Antonio, d’Hines Spain, i Carles Romea, director de màsters a Zigurat.

Igualment, les persones participants han explorat de primera mà les últimes innovacions en l’arquitectura i l’enginyeria en visites tècniques a empreses líders del sector que els han inspirat per enfrontar els desafiaments emergents en els seus respectius camps d’estudi i d’investigació.

Projectar, des del coneixement empíric

Aquest coneixement ha permès treballar en el disseny de propostes que millorin un concepte urbà de transformació del model de ciutat tradicional tan revulsiu com és la superilla.

Tota aquesta tasca ha permès, d’una banda, contribuir a crear una Barcelona més sostenible, mentre que de l’altra, han obert la possibilitat d’exportar el model de superilla a les seves ciutats d’origen.

La trobada està promoguda per ZIGURAT Institut of Technology, institució de màsters i postgraus en arquitectura, enginyeria i Tech Management, i ha comptat amb la col·laboració de 22@Network Barcelona.