Arrenca el 'Suport al bany' amb una nova platja, la de Llevant

06/06/2018 - 00:38 h

Accessibilitat i inclusió. Una nova platja se suma al servei de Suport al bany i l'accessibilitat és el segon dels 6 reptes que marca l'Ajuntament pel que fa a les platges

Una nova platja se suma al servei de Suport al bany i l'accessibilitat és el segon dels 6 reptes que marca l'Ajuntament pel que fa a les platges

El primer cap de setmana de juny es torna a posar en marxa el servei de ‘Suport al bany’, un servei ofert per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat que té per objectiu facilitar que les persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda puguin gaudir de la temporada de bany a la ciutat.

Aquest 2018, la platja de Llevant se suma a les platges de Barceloneta, Nova Icària i zona de banys del Fòrum que ofereixen aquest servei, amb l’objectiu de diversificar l’oferta de manera equilibrada al llarg del conjunt de platges de la ciutat. Són àrees amb caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides i para-sols. Es compta amb personal tècnic especialitzat que ofereix suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i poder així gaudir del bany.

PERIODE D’ATENCIÓ ALS USUARIS
– mes de juny: caps de setmana i festius
– de l’1 de juliol al 16 de setembre: tots els dies de la setmana
– segona quinzena de setembre: caps de setmana i festius

HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC
Platja de la Barceloneta: d’11 a 14 h i de 16 a 19 h
Platja de la Nova Icària: d’11 a 14 h i de 16 a 19 h
Zona de Banys del Fòrum: d’11 a 14 h (*)
Platja de Llevant : d’11 a 14 h

(*) Durant el mes de juny, aquest punt de suport al bany no estarà en funcionament per treballs de millora de la infraestructura.

A més, totes les platges de Barcelona (4,5 quilòmetres de platges urbanes) són accessibles i estan pensades per a l’accés i gaudi de tots els usuaris i usuàries, també d’aquells que tenen alguna limitació en la seva mobilitat. Els serveis que s’ofereixen són: reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, passeres de fusta fins a la zona humida i dutxes adaptades amb cadires i transport públic adaptat.

 

Millorar l’accessibilitat a les platges

Recentment s’ha creat la Taula Tècnica de Platges com una eina permanent de coordinació i seguiment de la gestió de les platges de Barcelona. La decisió s’ha pres motivada per la nova realitat ambiental, social i econòmica de la ciutat i en el marc de les noves exigències europees i mediterrànies sobre gestió de zones costaneres, el canvi climàtic o la gestió dels ecosistemes.

L’objectiu principal d’aquesta taula ha estat elaborar un Pla d’Acció de Platges 2018, que recull 77 accions, i un primer esborrany d’una estratègia de gestió integral 2020-2030. Aquesta estratègia a 10 anys vista identifica 6 grans reptes i el segon d’ells és millorar l’accessibilitat a les platges i garantir una bona comunicació entre platges i amb tota la ciutat.