Dues caminades per descobrir la cara més sostenible de Sant Martí

27/05/2019 - 12:36 h

Medi ambient i sostenibilitat. Es realitzen divendres 31 de maig i dissabte 1 de juny en en el marc de la Setmana de la Sostenibilitat

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, l'Ajuntament dona continuïtat a la Setmana de la Sostenibilitat amb un conjunt d'activitats per conèixer i reflexionar sobre com Barcelona es transforma per esdevenir més saludable i responsable.

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i l’acció mundial per la protecció del medi ambient. La setmana anterior, a tot Europa s’ha instituït la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, que es proposa fer visibles els esforços i progressos per avançar cap a una societat més sostenible.

Barcelona s’adhereix a aquestes dues iniciatives amb la Setmana de la Sostenibilitatque té lloc del 31 de maig al 7 de juny. Així, l’Ajuntament i la xarxa Barcelona + Sostenible conviden tota la ciutadania a participar en un seguit de tallers, visites i activitats que permeten descobrir la Barcelona més sostenible.

Consulta aquí el programa d’activitats!

Caminant per la sostenibilitat

Un dels punts forts de la programació de la Setmana de la Sostenibilitat són les “Caminades per la sostenibilitat”. Divendres 31 de maig i dissabte 1 de juny, en horari de tarda i matí, el veïnat pot apuntar-se a una quinzena de rutes guiades que descobreixen els indrets més verds i sostenibles de Barcelona. Totes les caminades són gratuïtes però i cal fer inscripció prèvia al web de La Fàbrica del Sol.

A Sant Martí hi ha dues caminades:

Divendres 31 de maig, de 18.00 a 20.00 h
“Més enllà del 22@”
Vols veure la transformació del Poblenou? L’itinerari mostra iniciatives relacionades amb l’urbanisme, la mobilitat i l’arquitectura.
Punt de trobada: carrer Bolívia cantonada amb Badajoz.

Dissabte 1 de juny, de les 11.00 a les 13.00 h
“Rodem pel canvi climàtic”
Vine amb la bicicleta i acompanya’ns en aquesta ruta pel Poblenou per conèixer els elements que contribueixen a l’adaptació al canvi climàtic i la reducció dels seus
efectes.
Punt de trobada: Bicichub (carrer de Pere IV, 58)

L’aplicació de la sostenibilitat

Voleu conèixer quins equipaments tenen plaques solars? On podeu comprar a granel? Quines escoles són sostenibles? On hi ha cobertes verdes a la ciutat? Hi ha un web i una aplicació mòbil, el Mapa Barcelona + Sostenible, on ho teniu tot a un clic. A més, també hi podeu proposar nous punts i documentar la vostra participació en la Setmana de la Sostenibilitat.

Web: www.bcnsostenible.cat/

Trobareu l’app del Mapa Barcelona + Sostenible:
– A la PlayStore (per a Android): Mapa B+S
– A l’App Store (per a iOS): Mapa B