Artistes vinguts del Pakistan creen un mural a l'exterior de l'Escola Eduard Marquina

03/05/2019 - 08:58 h

Cultura i educació. Durant cinc dies s'ha confeccionat un mural amb motius decoratius i elements típics del "Truck Art"

Durant cinc dies, tres artistes del Pakistan han confeccionat un mural amb motius decoratius i elements típics del "Truck Art" en una acció per crear ponts amb les dues ciutats.

Aquest divendres al matí s’ha inaugurat el nou mural de l’exterior de l’Escola Eduard Marquina (c. Jaume Huguet, 22) en un acte amb presència dels artistes, l’ambaixador del Pakistan H.E. Khayyam Akbar, el director general de Casa Àsia, David Navarro, la comissionada d’Immigració i interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, Lola López, i representants de l’escola, alumnat, consorci d’Educació, Districte de Sant Martí i entitats veïnes.

L’acció té un doble objectiu. D’una banda, es vol donar a conèixer el colorit art tradicional del Pakistan, Phool Patti -que significa “pintar flors i fulles-, i que es pot veure en els camions que recorren diàriament les carreteres al llarg i ample del Pakistan i també de l’Índia.

De l’altra, es volen intensificar els ponts amb Barcelona, concretament amb Sant Martí, un dels Districtes de la ciutat on s’ubica gran part dels barcelonins d’origen pakistanès, juntament amb el districte de Ciutat Vella.

El mural l’han confeccionat tres artistes vinguts del Pakistan: Ali Salman Anchan, Haider Ali i Mumtaz Ahmed. Ells són qui promouen aquest art a tot el món a través d’aquest projecte d’emprenedoria social. Han realitzat obres en diversos espais i suports tan diversos com camions, cotxes, ponts, carreteres, i façanes d’edificis, inclòs una de les seccions del mur de Berlín.

C