Barcelona, ciutat autoprotegida amb desfibril·ladors

03/10/2014 - 09:00 h

L'Associació de Farmàcies de Barcelona, juntament amb altres entitats i amb el suport de l'Ajuntament, ha engegat el projecte "Barcelona, ciutat autoprotegida" amb l'objectiu d'instal·lar desfibril·ladors portàtils automàtics a les farmàcies i poder fer-los servir en casos de mort sobtada. Aquest projecte convertirà Barcelona en la primera ciutat del món que comptarà amb un sistema de desfibril·lació urbana.

L’Associació de Farmàcies de Barcelona, juntament amb altres entitats i amb el suport de l’Ajuntament, ha engegat el projecte “Barcelona, ciutat autoprotegida” amb l’objectiu d’instal·lar desfibril·ladors portàtils automàtics a les farmàcies i poder fer-los servir en casos de mort sobtada. Aquest projecte convertirà Barcelona en la primera ciutat del món que comptarà amb un sistema de desfibril·lació urbana.

La iniciativa vol aprofitar la proximitat i l’accessibilitat de les farmàcies per posar un desfibril·lador a l’abast de les persones que pateixen aquests episodis cardíacs i aconseguir salvar-ne la vida. Aquest és motiu pel qual s’ha escollit el lema “La farmàcia, el cor del barri”.

La mort sobtada pot patir-la qualsevol persona de qualsevol edat, i el temps per actuar i salvar la vida es redueix un 10% cada minut que passa.

El projecte està avalat per un estudi  de l’Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona. Ha estat impulsat per l’Associació Barcelona Salut i per dues de les seves institucions col·laboradores: la Fundació Brugada, presidida pel Dr. Josep Brugada, director mèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, i per l’Associació de Farmàcies de Barcelona.

Teniu més informació al web