Sant Martí se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

27/11/2019 - 13:54 h

Inclusió. Per fer-ho, des del districte s'han programat diverses activitats lúdiques, reivindicatives i de sensibilització els dies 3 i 4 de desembre

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Barcelona s’hi suma amb una cinquantena d’activitats a tots els districtes i obertes a tothom des de finals de novembre fins ben entrat el desembre.

Sota el lema “Sumem capacitats. Sumem diversitats”, les activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat conviden a tota la ciutadania a conèixer a les persones amb discapacitat, a gaudir de la riquesa de la diversitat i a prendre consciència del dret de tothom a una vida plena.

La celebració posa en valor la tasca diària que desenvolupen les entitats i les institucions per i amb les persones amb discapacitat, així com el seu compromís per seguir avançant conjuntament per una ciutat 100% accessible i inclusiva.

Activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Els districtes i les entitats de persones amb discapacitat, han organitzat una cinquantena d’activitats lúdiques, reivindicatives i de sensibilització per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Consulteu el programa d’activitats
(PDF accessible)

Activitats a Sant Martí

Activitat esportiva inclusiva
Dimarts, 3 de desembre, de les 10.30 a les 13.00 h, al Complex Esportiu Clot de la Mel (c. d’Andrade, 40)
Un tastet de diverses activitats esportives obertes a tothom, com ara futbol, relaxació i ioga, bàsquet o patinatge, entre d’altres.
Hi participen: Joia, CO Bogatell, Taller el XOP, ASPACE, Residència i centre de dia Montserrat Betriu, Fundació Pere Mitjans i IES Salvador Seguí.

Giving Tuesday
Dimarts, 3 de desembre
, de les 6.00 a les 23.00 h, al CEM Can Felipa (pl. Josep Maria Huertas Claveria, 1) 
Durant tot el dia els abonats i abonades habituals poden portar de franc a alguna persona del seu entorn amb diversitat funcional i convidar-la a fer una activitat esportiva al CEM Can Felipa.

Conferència: “Violència de gènere i discapacitat”
Dimecres, 4 de desembre, a les 18.00 h, a Ca l’Isidret, sala polivalent* (c. de Josep Pla, 174).
A càrrec d’Asun Pié, professora del Departament de Psicologia i Educació de la Universitat Oberta de Catalunya i directora del postgrau de Salut Mental Col·lectiva. La xerrada forma part del programa de les Aules d’Extensió Universitària.
*Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda i sala amb bucle magnètic.

L’acte central del 3D, a l’Ajuntament de Barcelona

L’acte central* del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat serà el dimarts 3 de desembre al Saló de Cròniques de l’Ajuntament on es presentarà l’estudi del ‘Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona’ impulsat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el Comitè Català de Persones amb Discapacitat i elaborat per la Universitat ESCI-UPF Escola Superior de Comerç Internacional. Intervindran:

  • Marga Marí-Klose, Regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional i Presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat
  • Antonio Guillén Martínez, President del Comitè Català de Persones amb Discapacitat
  • Marta Segura, cap d’estudis d’ESCI-UPF Escola Superior de Comerç Internacional

L’acte també serà el punt àlgid de la celebració dels 40 anys de l’Ajuntament treballant per l’accessibilitat, la inclusió i la diversitat a la ciutat de Barcelona i la manera de confirmar el seu compromís de seguir avançant en la garantia plena de drets de les persones amb discapacitat.

*Per motius d’aforament només s’hi podrà assistir amb invitació.

Més informació